Dostane Dying Light 2 české titulky? Zeptali jsme se Techlandu
i Zdroj: Spite.cz
Dying Light 2 Novinka Dostane Dying Light 2 české titulky? Zeptali jsme se Techlandu

Dostane Dying Light 2 české titulky? Zeptali jsme se Techlandu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 12. 2020 12:27

Určitě jste si všimli nečekaného kroku ze strany Techlandu. Vydali po pěti letech české titulky do Dying Light. Jak to bude s 2?

Reklama

Parkourová zombie akce Dying Light byla mimořádně skvělým open-world titulem, o který se postaralo polské studio Techland (tvůrci Dead Island). Vyšla před dlouhými skoro šesti lety na PC, PlayStation 4 a XBOX ONE. Jelikož šlo o jednu z her roku, rozhodli se fanoušci přeložit celou hru do českého jazyka alespoň pro PC hráče.

Před několika dny se však objevila hodně zajímavá zpráva. Studio Techland vydalo update, ve kterém přidalo český překlad PC verze. Na konzole se však nedostane, pravý důvod nikdo neuvedl, podle některých zdrojů za to ale může certifikace updatů pro konzole, který se bohužel pro vývojáře platí.

Jaký ale mělo důvod přidávat a překládat skoro šest let starou hru? Podle některých si tím chce udělat Techland reklamu, podle dalších to znamená, že češtinu automaticky dostane i Dying Light 2, který měl mimochodem dávno vyjít. Pravděpodobně ale kvůli koronaviru COVID-19 byl odložen na rok 2021 - nebo se snad bál konkurence Cyberpunku 2077?

My jsme Techland kontaktovali s otázkou, zda se čeští hráči dočkají překladu také druhého dílu.

"Uděláme vše pro to, abychom hru přeložili do co nejvíce jazyků. V současné době ale nemůžeme potvrdit ani vyvrátit, zda-li bude Český jazyk v Dying Light 2."

Jistá šance zde je, my samozřejmě doufáme v český překlad, příběh v Dying Light 2 hráče zaměstná zhruba na až 20 hodin a to se nepočítají vedlejší aktivity. Dying Light 2 vychází v roce 2021 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a XBOX Series X/S. Hru si můžete předobjednat na JRC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama