Dmitrij Gluchovskij, autor knih METRO byl odsouzen na 8 let vězení
i Zdroj: 4A Games Studio
Novinka Dmitrij Gluchovskij, autor knih METRO byl odsouzen na 8 let vězení

Dmitrij Gluchovskij, autor knih METRO byl odsouzen na 8 let vězení

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 8. 2023 14:00

Ruský spisovatel a novinář Dmitrij Gluchovskij byl odsouzen na 8 let. Ruský soud jej označil za zahraničního agenta, proč? Vládě se dlouhodobě nelíbila kritika a údajně falešná hlášení ohledně zločinů, které mají páchat ruští vojáci na Ukrajině.

Reklama

Spisovatel a novinář Dmitrij Gluchovskij (44), kterého můžeme znát především jako autora knižní série Metro, byl ruským soudem za nepřítomnosti odsouzen na 8 let vězení. Ruská vláda jej dokonce označila za "zahraničního agenta“, proč? Gluchovskij dlouhodobě kritizoval ruskou vládu a její praktiky, o to více, když jejich vojsko poprvé napadlo Ukrajinu, kde dodnes umírají nevinní lidé.

Vývoj nového Metro má být dál, než se myslelo. Oznámení je prý za rohem
i Zdroj: Spite.cz

Vývoj nového Metro má být dál, než se myslelo. Oznámení je prý za rohem

Důvěryhodné zdroje potvrdily, že nový díl série Metro je již hratelný od začátku do konce, oznámení může přijít už letos.

16. 2. 2023 16:09

Gluchovskij byl shledán vinným za zveřejňování zpráv a videí na svých kanálech sociálních médií, které obviňovaly ruské vojáky ze spáchání zločinů na Ukrajině, které podle ruských žalobců byly falešné.

Dmitrij Gluchovskij však v Rusku dávno nežije a aktuálně pracuje společně s A4 Games na dalším dílu ze série Metro. Ten je podle nedávných informací blíže, než se předpokládalo, k oznámení prý dokonce může dojít ještě během letošního roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama