Divize WB Games údajně končí
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Divize WB Games údajně končí

Divize WB Games údajně končí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 5. 2021 16:48

Herní divize od Warner Bros po velké akvizici společnosti Discovery končí. Co bude s vývojářskými týmy?

Reklama

Určitě si mnozí vzpomenete na situaci z června minulého roku, kdy se oficiálně mluvilo o tom, že herní divize Warner Bros Games bude na prodej. Pokud ne, rádi Vám ji v rychlosti připomeneme. 

Společnost AT&T, která již nějakou dobu vlastní celé Warner Bros se rozhodla v prodej své herní divize za 4 miliardy dolarů. Ihned se objevily zájemci, kteří byly schopni tuto částku zaplatit. Kdo konkrétně? Gigant Microsoft, Take-Two, Electronic Arts nebo Activision, největší zájem mělo EA, bohužel si to AT&T nakonec rozmyslelo a oznámilo, že WB Games prodávat nebude.

To ještě nikdo nevěděl, co přijde zhruba za rok, AT&T právě prodává celé Warner Bros společnosti Discovery za desítky miliard dolarů, Discovery však o herní divizi nestojí a tak se bohužel, blíží její konec. Co bude se studii, které se v posledních letech podepsaly například pod hry jako Harry Potter, LEGO, Batman, Mortal Kombat či Injustice a Jurrasic World? Týmy nyní pojedou sami na sebe, což může být pro některé problém, každopádně nyní přichází velká šance pro PlayStation, XBOX Game Studios, EA či Take-Two, aby získaly aspoň jedno z volných studií pod svá křídla.

Nic není 100% hotové, jak to ale všechno s WB Games bude se dozvíme v následujících měsících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama