Digital Foundry si myslí, že PS5 Pro nerozjede GTA 6 na 60 FPS
i Zdroj: Rockstar Games
GTA 6 Novinka Digital Foundry si myslí, že PS5 Pro nerozjede GTA 6 na 60 FPS

Digital Foundry si myslí, že PS5 Pro nerozjede GTA 6 na 60 FPS

Jakub Dohnanský

Jakub Dohnanský

21. 3. 2024 12:00

S čekáním na další trailer očekávaného GTA 6 a po uniklých hardwarových specifikacích nového PS5 Pro se teď řeší otázka, jak vlastně GTA 6 poběží na této konzoli?

Reklama

Je to teprve pár dní, co na internet unikly specifikace nové verze PlayStation 5 Pro, kde se rozebrali nejrůznější podrobnosti. Samozřejmě ačkoliv je fajn mít výkonnější verzi této konzole, stále přichází otázka, jak vlastně pojede nový díl GTA 6? Podle expertů bohužel pravděpodobně budeme zklamaní.

Unikly HW specifikace PlayStation 5 Pro
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment

Unikly HW specifikace PlayStation 5 Pro

Internetem začínají kolovat zvěsti o nové verzi PS5 a jejích hardwarových specifikacích. Podle důvěryhodných zdrojů by PS5…

19. 3. 2024 07:00

Ačkoliv je PS5 Pro velký skok co se týče hardwaru, stále je tu možnost, že hru bohužel nerozjedeme ani na 60 snímků za sekundu. Rich Leadbetter z Digital Foundry říká, že CPU zpracovává veškerou simulaci, která se ve hře děje a rozdíl mezi normální verzí a Pro verze pátého PlayStationu, je nárůst ve výkonu pouhých 10 %. Tudíž je logické, že Rockstar bude mířit na stabilních 30 snímků.

Zároveň si myslí, že tato Pro verze bude spíše pro lidi s lepší televizí, kdy za pomoci nové technologie PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling) budeme moct hrát již vydané hry ve vyšším rozlišení.

Samozřejmě, že všechny tyto informace nejsou oficiálně potvrzené a budoucnost nám nakonec může přinést úplně jiné výsledky. To už ani moc není v rukách Sony, ale spíše Rockstar Games, kteří budou muset dobře hru doladit.

A co vy? Chcete, aby vám nové GTA jelo na 60 FPS, nebo vám stačí pouhých 30? Nebylo by pak překvapením, kdyby i GTA 6 dostalo Performance mód.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama