Další kniha o Zaklínači bude samostatným příběhem zaměřeným na Geralta
i Zdroj: Netflix
Novinka Další kniha o Zaklínači bude samostatným příběhem zaměřeným na Geralta

Další kniha o Zaklínači bude samostatným příběhem zaměřeným na Geralta

Richard Šimáček

Richard Šimáček

29. 11. 2023 11:00

Další kniha Zaklínače od Andrzeje Sapkowského bude samostatný román založený na Geraltovi z Rivie, potvrdil autor. Kniha tak nebude na nic navazovat a ani nebude začínat novou ságu.

Reklama

V rozhovoru pro Beyond Pixels, který přeložil Redanian Intelligence, Sapkowski během vídeňského Comic Conu řekl, že další kniha, která v současné době nemá název, nebude součástí větší série v rámci světa Zaklínače.

“Ne, to teď nemám v plánu,” odpověděl Sapkowski na otázku, zda bude navazovat na ostatní zaklínačské tituly. “Tato nová kniha bude samostatná, ale možná, kdo ví. Kniha je přímo o Geraltovi, ale víc neprozradím. Je to mimo pentalogii.”

To ji řadí do stejného stylu jako Sezónu bouří, osmou a poslední vydanou knihu o Zaklínači, která jako jediná existuje jako samostatný román. To znamená, že ačkoli je kanonická k ostatním knihám a obsahuje zmínky o událostech odjinud, nebude vyprávět příběh spojený s hlavní zaklínačskou ságou. Nebude působit jako pokračování jiného příběhu ani nezačne vlastní ságu.

Bez ohledu na to se fanoušci série na další díl jistě těší, protože až vyjde na začátku roku 2025 (nebo na konci roku 2024 v rodném Polsku), bude to první nová kniha o Zaklínači po více než deseti letech. Z této knihy tak bude moci čerpat i nová hra Zaklínač 4, ale primárně v rámci DLC, jelikož kniha i hra nejspíše vyjdou v podobnou dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama