Co společného bude mít film a hra Mad Max?
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Co společného bude mít film a hra Mad Max?

Co společného bude mít film a hra Mad Max?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 5. 2015 14:07

Co společného bude mít film a hra šíleného Maxe? Vidět jsme mohli několik obrázků a gameplay ze hry, stejně tak už mnozí z nás mohli vidět v kinech také Mad Maxe: Fury Road. My na filmu byli a viděli jsme také gameplay, co společného mají obě díla?

Reklama
Co společného bude mít film a hra šíleného Maxe? Vidět jsme mohli několik obrázků a gameplay ze hry, stejně tak už mnozí z nás mohli vidět v kinech také Mad Maxe: Fury Road. My na filmu byli a viděli jsme také gameplay, co společného mají obě díla?

Podobný článek napsal před několika dny také magazín Game Informer, který nám tak trošku vnuknul nápad na nějakých pár odstavečků. Pokud jste viděli první gameplay záběry ze hry, které vyšly před několika dny a viděli jste také (jako my v redakci) film v kinech, můžete si spojit hned několik souvislostí. 

 
Následující věty mohou být spoilerem pro film, čtěte tedy jen v případě, že si film opravdu chcete vychutnat bez našich připomínek k filmu, které můžou ledacos prozradit.

Písečné bouře

Ve filmu, někdy možná v polovině vjede armáda diktátora do velké písečné bouře, do které samozřejmě nedobrovolně vjel také Max, když byl připoutaný jako zajatec k autu, bouře byla opravdu obrovská, pokud jste trefili proud, mohlo Vás to dost kvalitně zvednout do vzduchu a někam zahodit, to samozřejmě ale nepřežijete. Něco podobného by mělo být také ve hře, proto písečným bouřím se chce radši vyhýbat. Jednu výhodu ale přeci jen bouře má, vezme někdy i zapomenuté věci, které se můžou hodit a roznese je po velké části mapě, je to tak o náhodě, co se Vám zrovna dostane do rukou.

Dcera a žena Maxe

Ve filmu je často zpomínaná dvera Maxe, která zemřela, dle jejich slov ji mohl nějak zachránit, ale neudělal to. V gameplay traileru si můžeme všimnout také zmíňky, nebo-li fotky, která nepřímo ukazuje fotky rodiny Maxe, budou mít ve hře něco společného? To zatím nevíme.

Harpuna s hákem

Jak ve filmu, tak v gameplay můžeme vidět hák, který dost Maxovi pomáhá. Má ale hned několika výhod, někdy zničí nepřátele, kdy jim utrhne kus auta, nejlépe kolo, někdy ale pomůže při prozkoumávání světa, to už můžeme zase vidět ve videu ze hry, kde Max odkrývá jakousi tajnou chodbu. Dle gameplay můžeme také soudit, že si půjde odtáhnout nějaký starý vrah buď na náhradní díly nebo zkrátka na prodej.

Oštěpy

Dobře se tvůrcům filmu povedli vybuchující šípy, který z aut občas udělali vrak po jednom výbuchu, jindy se jich muselo použít hned několik, každopádně byly velmi učiné a chybět by dle slov Game Informer neměly chybět ani ve hře, těšíme se!

Drsný okolní svět

Apokalypsa byla silná, to se samozřejmě podepsalo také na světě, který prozkoumáváme. Svět je doslova vyprahlý, nenajdete nikde ani kousek zeleně nebo vody, sluníčko pálí a to je pro tělo samozřejmě dost obtížné. Nutné se tedy bude chránit před silným slunečním zářením a dostatek vody je samozřejmostí. Asi chápete, co Vám tím chceme říct. Nedostatek vody, ale i pohonými palivy bude opravdu velký.

Celkově toho samozřejmě bude mnohem více, například auta, které jste viděli ve filmu, nepřátele, názvy věcí, to vše už budete moct porovnat za několi měsíců.

Mad Max vychází 4.9. 2015

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama