Česká lokalizace pro Assassin's Creed: Mirage je venku
i Zdroj: Ubisoft Bordeaux
Češtiny do her Assassin's Creed: Mirage Novinka Česká lokalizace pro Assassin's Creed: Mirage je venku

Česká lokalizace pro Assassin's Creed: Mirage je venku

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 10. 2023 00:00

Assassin's Creed: Mirage je venku a s ním i česká lokalizace. Bohužel však pouze pro PC verzi. A jak asi správně hádáte, ano, jde o strojovou češtinu, nicméně jak sama autorka překladu dodává, "obsahuje spousty ručních korektur pro 70 % hry".

Reklama

Assassin's Creed: Mirage právě vychází pro všechny hráče po celém světě, a stejně tak i první recenze, které hru hodnotí kladně. Nicméně dnešní článek se bude věnovat české lokalizaci, kterou hra bohužel nemá - proč, tomu jsme se věnovali už spoustu krát. Každopádně díky skvělé, fanouškovské komunitě ji nakonec dostaneme alespoň na PC.

Čeština pro AC: Mirage je dokončená. Obsahuje spousty ručních korektur pro 70 % hry,

informovala Squiee na sociální síti X.com. Strojovou češtinu vytvořila za pomoci umělé inteligence streamerka Squiee a dala ji ke stažení veřejnosti zdarma. Dle vyjádření je pak jisté, že skutečně nepůjde pouze o překlad umělé inteligence. Sama do textů zasáhla, dle jejích slov až do 70 procent celého textu. Korekce bude samozřejmě pokračovat, v následujících dnech očekáváme další aktualizace. Neměli bychom se tak potýkat s nepřeloženými slovy nebo nesmyslnými reakcemi například NPC postav či špatných popisků předmětů apod.

Poznámka:

"Nejde o pouhý strojový překlad z angličtiny do češtiny. Pomocí několika algoritmů kombinuji překlady z vícero různých jazyků, kde se některé jazyky (např. němčina) využívají především k detekci gramatiky a kde to šlo i k automatickému skloňování, vykání, atp. Netvrdím, že je překlad dokonalý, ale měl by být kvalitativně výše, nežli běžné AI češtiny, které na internetu uvidíte." Dočtete se na oficiální stránce hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama