CES 2024: Co od očekávané akce plné elektroniky očekávat? Ponese se v duchu AI
i Zdroj: Nvidia
Novinka CES 2024: Co od očekávané akce plné elektroniky očekávat? Ponese se v duchu AI

CES 2024: Co od očekávané akce plné elektroniky očekávat? Ponese se v duchu AI

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 1. 2024 08:00

Už jen pár hodin a odstartuje Consumer Electronics Show (CES) 2024. Těšit se můžeme na nové generace již etablované elektroniky, ale i úplně nové kousky.

Reklama

Fanoušci nejnovější elektroniky se mají na co těšit. Již zítra odstartuje očekávaný veletrh CES 2024, jde již o 58. ročník, který odstartuje v Los Angeles. I tentokrát jej navštíví giganti, nicméně nejvíce prostoru pravděpodobně dostane umělá inteligence - jak se zdá, neobejde se bez ní už snad žádný přístroj.


Nvidia

Co se týče herní tematiky, jistě nás bude zajímat společnost Nvidia - výrobce grafických karet. Představit by se zde mělo několik modelů řady RTX 40. Mluví se hned o třech z nich. Představeny nám budou detaily o jejich výkonu, a jistě se svět dozví finální ceny. Konkrétně očekáváme tuto trojici.

  • RTX 4080 Super
  • RTX 4070 Ti Super
  • RTX 4070 Super

 

Intel

Potvrzený byl také gigant Intel - výrobce procesorů. V tomto případě není úplně jasné, zdali se dočkáme odhalení nové řady, nicméně jak vedení společnosti uvedlo, během prezentace půjde především o diskuze kolem umělé inteligence.

Další elektronika

Na CES nebude chybět ani společnost Sony, ta však nemá v plánu představovat další generaci konzole PlayStation. Pravděpodobně půjde o další elektroniku na její seznamu. Očekáváme pak i společnost Meta, která přinese Oculus, HTC nebo Samsung. I letos by se pak měla objevit zcela bezdrátová TV, tu jsme mimochodem mohli vidět už v minulém roce, kdy ji představila firma Displace. V neposlední řadě přijde i Microsoft, který představí ne jen nové klávesnice se zbrusu novou klávesou.

CES 2024: Co od očekávané akce plné elektroniky očekávat? Ponese se v duchu AI
i Zdroj: Displace TV

Umělá inteligence

Pravděpodobně nejvíce uslyšíme o AI (umělé inteligenci). Tu dnes najdeme prakticky všude a ve všem - brzy bez ní nevyluxujeme ani vlastní byt. My veletrh budeme sledovat a přineseme vám to nejzajímavější. Vše odstartuje již v úterý 9. ledna a potrvá do 12. ledna 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama