CD Projekt RED chce být dál nezávislým studiem
i Zdroj: CD Projekt RED
Novinka CD Projekt RED chce být dál nezávislým studiem

CD Projekt RED chce být dál nezávislým studiem

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 12. 2023 21:00

CD Projekt RED, studio, jenž stojí za úspěšnými hrami jako The Witcher nebo Cyberpunk, nemá v současné době v plánu přecházet pod některého z gigantů.

Reklama

V poslední době došlo k několika zajímavým akvizicím, vypíchnout ale určitě musíme tu největší, Microsoft - Activision Blizzard. Šlo o obchod, kde společnost Microsoft zainvestovala možná nejvíce v historii, když zaplatila téměř 70 miliard dolarů. Spousty z nás tak mělo za to, že by se tím mohla rozjet akviziční válka mezi Microsoftem a Sony. Ovšem, aby si vzájemně mohly konkurovat, bylo by potřeba podepsat někoho opravdu velkého, a k mání jsou hned tři zajímavé varianty.

Mezi stále nezávislá studia patří například Ubisoft, který dle slov šéfa, není proti zajímavé akvizici. Pak je tu například Electronic Arts, Crytek nebo polský CD Projekt RED, který vlastní práva na naprosto skvělé hry jako The Witcher nebo Cyberpunk

CD Projekt RED nemá zájem o akvizici

Nemáme zájem o zařazení do žádné větší entity. Pracovali jsme celý život, abychom se dostali do pozice, kterou máme nyní. A věříme, že za pár let budeme ještě větší a silnější. Máme ambiciózní plány a jsme nadšení pro to, co děláme. Ceníme si nezávislosti.

Ať je to jak chce, polské studio CD Projekt RED nemá v současnosti zájem o žádnou z možných akvizic. Potvrdil to sám šéf studia, Adam Kiciński. Dodal pak, že “jsme samozřejmě otevření nápadům, které by mohly urychlit realizaci naší strategie.” To ale nyní nic neznamená, a jedno je jisté, CD Projekt RED nebude v nejbližší době pod žádným gigantem, jako je Sony nebo Microsoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama