Cataclismo je nová RTS, kde stavíte a bráníte svůj vlastní hrad
i Zdroj: Digital Sun
Novinka Cataclismo je nová RTS, kde stavíte a bráníte svůj vlastní hrad

Cataclismo je nová RTS, kde stavíte a bráníte svůj vlastní hrad

David Vondráček

David Vondráček

10. 4. 2024 09:00

Studio Digital Sun stojí za úspěšnými hrami Moonlighter a The Mageseeker ze světa League of Legends. Co víme o jejich novince Cataclismo?

Reklama

Cataclismo má být real-time strategie s prvky tower defence. Svět jak ho známe je zcela zničený a jediné co z něj zbývá je poslední bašta lidstva. Je na vás, abyste vybudovali skutečnou pevnost, ve kterém se vaši lidé budou cítit v bezpečí a kterou neskolí žádná hrozba, která se na vás řítí. Cataclismo nám nabídne zhruba třiceti hodinovou kampaň, ve které se pokusíme obnovit zničený svět. Chybět nebudou cutscény ani spletitý příběh.

Cataclismo pak probíhá cyklem den / noc. Ve dne stavíte svou pevnost, za použití mechanik inspirované legem a rozmisťujete vaše obránce do pozic. V noci pak doráží k vašim hradbám nepřátele, které musíte odrazit. Stavba pevnosti bude velmi důležitá, protože větší pevnost a vylepšení znamená silnější vojáky a obléhací nástroje. Rozmisťovat můžete také pasti, nebo poskytnout vašim lučištníkům ohnivé šípy. 

Hra bude také podporovat několik režimů. Ať už půjde o nekonečné hordy nepřátel nebo naopak režim přežití, kde si jen v klidu stavíte vaší pevnost, bez nějakého nebezpečí. K dispozici bude také skirmish mod. To vše v ručně kreslené grafice.

"Cataclismo je od tvůrců Moonlighter strategická hra v reálném čase o stavbě hradů cihlu po cihle a obraně lidstva před hromadami hrůz. Navrhujte pevnosti, optimalizujte výrobu v citadele, cvičte a rozmisťujte širokou škálu vojáků a provádějte působivá taktická rozhodnutí.„ Takhle se o hře píše na stránce Steam.

Cataclismo vychází 16.července letošního roku. Hra dorazí bez češtiny a pouze na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama