Bývalý ředitel Rockstar Games prozradil detaily o zrušené hře Agent
i Zdroj: Spite.cz / Gencraft
Agent Novinka Bývalý ředitel Rockstar Games prozradil detaily o zrušené hře Agent

Bývalý ředitel Rockstar Games prozradil detaily o zrušené hře Agent

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 11. 2023 10:00

Bývalý ředitel Rockstar North se tentokrát rozpovídal o zrušené hře Agent a prozradil hned několik detailů, o kterých jsme dodnes neslyšeli. Přišli jsme o hodně?

Reklama

Historie R* tak, jak ji neznáme

Bývalý ředitel Rockstar North, Obbe Vermeij, si založil osobní blog, kde vzpomíná na zajímavé příběhy, které se udály během vývoje starších her v Rockstar Games. Všechny příběhy najdete pod tagem “Historie Rockstar Games” - v následujících dnech v nich budeme pokračovat.


Historie se opakovala. Obbe Vermeij jako bývalý technický ředitel společnosti Rockstar North v minulém příspěvku prozradil, že se tvůrci Grand Theft Auto: Vice City cítili unavení a chtěli od GTA pauzu, vrhli se tak na project Z, jenže ten nikdy nedošel do plného vývoje, a tak se pokračovalo na Grand Theft Auto: San Andreas. “Po San Andreas ale už opravdu připravíme něco jiného, než GTA,” bylo v plánu. 

Studio se pustilo do vývoje hry Agent, kterou nakonec i oznámili během E3 2009. V traileru jsme však neviděli absolutně nic, šlo zkrátka jen o oznámení, že se na něčem pracuje - dle názvu pak bylo jasné, že se ujmeme agenta a půjde o detektivní hru, ta měla zamířit exkluzivně na konzole PlayStation 3.

„Agent“ byl představován jako špionážní thriller s atmosférou z 70. let, inspirace ikonickými filmy o Jamesi Bondovi, 

prozradil Obbe na svém blogu. Plánů bylo hodně, podívat jsme se měli na různá místa ve světě, zmínil například Káhiru, Švýcarské horské středisko a několik scén se mělo odehrát i ve vesmíru, vzpomíná. 

Hra Agent nikdy nebyla dokončena

Proč vlastně “Agent” nikdy nevyšel? “Hra se nikdy nevyvíjela tak, jak jsme chtěli, nakonec jsme museli vystřihnout celé úrovně.” I přesto jsme Agenta nikdy nedokončili a vedení nám nařídilo prioritně udělat Grand Theft Auto 4. Projekt měla dokončit jiná pobočka Rockstaru, ale ani ta si s hrou neporadila.

Co o hře víme z minulosti?

O projektu Agent jsme na našem webu psali spoustu krát, většinou šlo ale jen o menší detaily, jako když Take-Two několikrát prodloužilo ochrannou známku, nebo když se na oficiálním webu v roce 2014 objevilo datum vydání - pravděpodobně chybné, lákalo na 9. července 2029. Datum, ale i zmínky o hře pak z webu Rockstaru zmizely.

Níže si můžeme připomenout pár starších, uniklých screenshotů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama