Broken Arrow je nová RTS s realistickými vojenskými jednotkami a technologiemi
i Zdroj: Steel Balalaika
Novinka Broken Arrow je nová RTS s realistickými vojenskými jednotkami a technologiemi

Broken Arrow je nová RTS s realistickými vojenskými jednotkami a technologiemi

David Vondráček

David Vondráček

5. 4. 2024 07:00 1

Vývojáři ze studia Steel Balalaika hodlají letos prorazit s hrou, u které slibují, že žánr RTS posune na úplně jinou úroveň. Pojďme se na Broken Arrow podívat blíže.

Reklama

Tato válečná taktická hra v reálném čase nám nabídne dvě frakce. Ruskou a Americkou. V čem ale bude Broken Arrow uníkátní? Nabídne nám více jak dvě stovky reálných jednotek. Od marińáků, až po tanky, letectvo i lodě. Navíc s technologiemi, které obě armády používají i dnes. Pomocí výsadkářů tak můžeme například rychle obsadit klíčové body, pomocí speciálních jednotek zase pomocí laseru označit cíle pro naše letadla. A například s pomocí obrněnců můžeme dobít jedno velké město.

Volnost a styl vaší taktiky má být jedno velké lákadlo hry. Protože možností, jak hrát bude velmi mnoho. Na začátku si totiž vždy vytvoříte svou vlastní armádu a kombinovat můžete snad všechno. Záleží na mapě a jakým stylem chcete hrát. Někdo radši bude mít víc tanků, než pěchoty a někdo si raději zvolí obojživelné jednotky, aby rychle obsadil klíčové body v přístavu. To ale není vše. Vlastní armádu si totiž můžete upravit a přizpůsobit dle vlastní fantazie. Je tak na vás, zda vaše letadla ponesou rakety, nebo bomby. Vaše tanky zase můžete vylepšit pancéřováním, nebo ho naopak ubrat, aby byl tank rychlejší. A i vy určíte, jestli vaše dělostřelectvo bude víc využívat třeba termobalistickou, nebo laserem naváděnou munici. 

Přidejte k tomu zničitelné prostředí, kde můžete velkoměsto proměnit v hromadu trosek, multiplayer až pro pět hráčů a Steam workshop, kde si budete moci vytvářet vlastní mapy a scénáře. Broken Arrow nám jednoduše slibuje pořádnou nálož akce a možností. 

“Roken Arrow je rozsáhlá moderní válečná taktická hra v reálném čase. Unikátní systém budování armády a nástroje pro hluboké úpravy jednotek umožňují nekonečnou znovuhratelnost. S více než 200 realistickými vojenskými jednotkami a technologiemi je každá bitva pohlcující než kdykoli předtím.” Tohle si o hře Broken Arrow můžete přečíst na Steamu.

Broken Arrow vychází letošní rok, přesné datum vydání ale ještě oznámeno nebylo. Hra bude k dispozici pouze na PC a bez české lokalizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama