Avast obchodoval s uživatelskými daty: je z toho pokuta 400 milionů Kč
i Zdroj: Spite.cz / Copilot
Novinka Avast obchodoval s uživatelskými daty: je z toho pokuta 400 milionů Kč

Avast obchodoval s uživatelskými daty: je z toho pokuta 400 milionů Kč

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

27. 2. 2024 10:15

Po letech vyšetřování známe výsledek: Avast skutečně obchodoval s uživatelskými daty a od Federální obchodní komise si odnáší pokutu ve výši 400 milionů korun.

Reklama

Pamatujete ještě na rok 2020, kdy jsme se setkali s případem, který vyvolala tehdejší česká společnost Avast? Vzniklo podezření, že jejich antivirusový software, který používali desítky milionů lidí, shromažďuje osobní údaje a následně je prodává. Vše se mělo odehrávat v letech 2014 až 2020. To, že se něco takového skutečně dělo, potvrdil i bývalý člen Avastu, který uvedl: “Dobře, tak .. je to venku .. a nejhorší na tom je, že tohle všechno se děje jen kvůli 5 % z příjmů společnosti navzdory 70 % maržím.

Všechno nakonec skončilo u soudu, kde se projednával potenciální postih a udělení pokuty. Dnes už známe výsledky tohoto vyšetřování. Avast byl označen vinným a má zaplatit pokutu ve výši 16,5 milionů dolarů, jak rozhodla Federální obchodní komise (FTC), což představuje zhruba 400 milionů korun.

Nesouhlasíme s obviněními FTC a charakterizací faktů, ale jsme rádi, že můžeme tuto záležitost uzavřít, a těšíme se, že budeme i nadále sloužit našim milionům zákazníků po celém světě.

Situace kolem Avastu, který dnes patří americké společnosti Norton, se zdá být vyřešená. Otázkou je, jak zareagují lidé a především bývalí uživatelé tohoto anti-virového programu. Jak na celou záležitost nahlížíte vy? Dejte nám vědět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama