Autor Zaklínače Andrzej Sapkowski řekl, že Netflix nikdy neposlouchal jeho připomínky
i Zdroj: Netflix
Filmy a seriály Novinka Autor Zaklínače Andrzej Sapkowski řekl, že Netflix nikdy neposlouchal jeho připomínky

Autor Zaklínače Andrzej Sapkowski řekl, že Netflix nikdy neposlouchal jeho připomínky

Richard Šimáček

Richard Šimáček

24. 11. 2023 09:00

Andrzej Sapkowski sice napsal romány o Zaklínači, které následně inspirovaly jak herní sérii studia CD Projekt Red, tak televizní adaptaci Netflixu, ale to neznamená, že by ho Netflix měl poslouchat.

Reklama

Během účasti na vídeňském Comic Conu byl Sapkowski dotázán na různé adaptace, které vznikly na základě jeho původních děl. V rozhovoru s Cerealkillers autor uvedl, že každá vizuální adaptace jeho zaklínačské série je pro něj “zvláštní”, protože jako spisovatel používá pouze svá slova.

"Můj surový materiál, když pracuji, jsou pouze písmena. Obrazy nepopisuji. Žádné obrázky nevidím. Používám pouze písmena, protože vím, že můj čtenář uvidí v knize pouze písmena, ne obrázky.

Autor řekl, že se podívá na cizí interpretaci Zaklínače a poznamená: “Aha, takhle si to představují. Zajímavé.” Dodal, že někdy je to vítané překvapení, přičemž jeho dílo působí “sympatickým” dojmem. Někdy však “není”, řekl, ačkoli autor tento bod dále nerozvedl.

Později v rozhovoru se rozhovor stočil konkrétně na seriál Netflixu a Sapkowského návštěvu na place. Ten sice natáčení konkrétně pochválil a označil ho za “ohromné”, ale zároveň uvedl, že Netflix nikdy nevzal v potaz žádnou z jeho připomínek.

“Možná jsem jim dal nějaké nápady, ale nikdy mě neposlouchali,” řekl Sapkowski.

Sapkowského volba slov je zde však obzvlášť zajímavá, když vezmeme v úvahu nedávný odchod Henryho Cavilla ze seriálu Netflixu. Ve čtvrté sérii Zaklínače od Netflixu se role Geralta ujme Liam Hemsworth, známý z Hunger Games. Pokud jde o Cavilla, ten po svém působení u Netflixu odchází do Amazonu, kde herec podepsal smlouvu na účast v seriálu z universa Warhammeru 40K .

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama