Assassin's Creed Red se údajně poprvé v historii série podívá do daleké budoucnosti
i Zdroj: Ubisoft
Novinka Assassin's Creed Red se údajně poprvé v historii série podívá do daleké budoucnosti

Assassin's Creed Red se údajně poprvé v historii série podívá do daleké budoucnosti

Richard Šimáček

Richard Šimáček

2. 11. 2023 10:00

Hry Assassin's Creed mají již dlouho velký vztah k historii. Série oživuje minulé epochy, jako je italská renesance, starověký Egypt nebo doba vikingů. Nedávné zvěsti však naznačují odvážný krok novým směrem pro nadcházející díl série, Assassin's Creed Codename Red.

Reklama

Konkrétně Tom Henderson ze serveru Insider-Gaming tvrdí, že se nový Assassin's Creed Codename Red bude odehrávat v letech 2090-2099. Moderní Assassin's Creed, který se soustředil na Laylu Hassanovou, skončil s Assassin's Creed Valhalla v roce 2020. Vývojáři tak mají k dispozici nové plátno pro vykreslení nového příběhu. Údajná časová osa spolu s zcela novým obsazením postav spojených s Abstergo Industries se rozhodně jeví slibně.

Zajímavé je, že nepoužitá post-kreditová scéna ve hře Assassin's Creed Mirage odkazovala na něco, co se nazývá "Velký posun" a označovala 21. století za "dávnou historii". Spekuluje se, že tato nová scéna souvisí s hrou Codename Hexe, která následuje po hře Codename Red. To dále podněcuje spekulace, že se série snaží dramaticky rozvinout svůj příběh ze současnosti.

Zatím neexistuje žádné oficiální potvrzení, ale úniky informací a příspěvky zaměstnanců Ubisoftu na LinkedIn naznačují, že vydání hry Codename Red je naplánováno na rok 2024. Podle těchto úniků bude hra obsahovat dvě hratelné postavy, samuraje a šinobiho, a další podrobnosti by měly přijít na začátku roku 2024.

To vše samozřejmě závisí na tom, zda jsou tyto zvěsti pravdivé. Pokud ano, pak by série Assassin's Creed mohla vstoupit do nové vzrušující fáze, která konečně sladí její moderní vyprávění s historickými příběhy. Díky jedinečnému zasazení do feudálního Japonska a futuristickým kulisám současnosti by Assassin's Creed Codename Red mohl být právě tím, co série potřebuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama