Abiotic Factor je nová onlinovka, kde přežíváte proti hrozbám vesmíru
i Zdroj: Deep Field Games
Novinka Abiotic Factor je nová onlinovka, kde přežíváte proti hrozbám vesmíru

Abiotic Factor je nová onlinovka, kde přežíváte proti hrozbám vesmíru

David Vondráček

David Vondráček

28. 1. 2024 10:00

Vývojáři z Deep Field Games vydají letos svoji první hru. Půjde o survival až pro šest hráčů, kde v podzemním komplexu přežíváte proti všem hrozbám, které se proti vám postaví.

Reklama

Zápletka hry není nijak složitá. Pracujete pro společnost GATE, která se zabývá anomáliemi a entitami. Dojde ale k nehodě a váš podzemní komplex se změní na bitevní zonu. Spolu s ostatními musíte spojit síly. Vybudovat základnu a naplánovat útěk. Kolik z vás se ale dokáže dostat pryč?

A co všechno hra nabídne? Půjde o open world crafting hru, která slibuje u bohatý vývoj vaší postavy. S postavami pak budeme prozkoumávat celý podzemní komplex, přičemž můžeme narazit na důležité materiály, artefakty a pochopitelně i nepřátele. Těch pak nemá být vůbec málo. Od nejrůznějších příšer až po obyčejné vojáky se zbraněmi. Přičemž vaši vědci se nebudou bránit ani tak zbraněmi, jako svými mozky. Budete proto budovat pasti, různé nástroje nebo obyčejných sítí. Nezapomeňte, jste vědci, ne vojáci. 

O materiál se tolik bát pak nemusíte, jsou tu automaty, prázdné kanceláře nebo spousta neužitečného haraburdí, které můžete zpracovat. K tomu vám pak pomůže třída kterou si vyberete. Stavební inženýr ocení dřevo a železo, ze kterého postaví solidní obranu, botanik se zase postará o to, abyste neumřeli hlady. Tříd na výběr má být skutečně mnoho. A nezapomeňte, můžete zkoumat i jiné světy, odkud si lze půjčit několik skvělých vychytávek.

Zemřít na tomhle místě nebylo v plánu. Žádná pravidla už neplatí. Zničíme klidně celý komplex, jen abychom se dostali pryč.

„Abiotic Factor je survival hra pro 1-6 hráčů, která se odehrává v hlubinách podzemního výzkumného zařízení. Největší mozky světa, které se ocitly v pasti mezi selháním paranormální ochrany, vojenskou křížovou výpravou a chaosem z tuctu sfér, musí přežít proti největším hrozbám vesmíru." Tohle se o hře píše na stránce Steamu.

Abiotic Factor vychází 2. května 2024. V plánu je hra pouze na PC a bez české lokalizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama