4 nadějné hry, které skončily dřív, než vůbec začaly
i Zdroj: A Crowd of Monsters
Článek 4 nadějné hry, které skončily dřív, než vůbec začaly

4 nadějné hry, které skončily dřív, než vůbec začaly

David Vondráček

David Vondráček

5. 10. 2023 15:00

Nadějných her, které vypadaly dobře a nakonec skončily, v poslední době přibývá. Jsou ale i hry, které skončily na samotném začátku, nebo když věci byly v půli cesty, které to jsou?

Reklama

SMASH+GRAB

Akční onlinovka od tvůrců hry Sleeping Dogs a United Front Games. Ve hře jste se ocitli jako vůdce jednoho vámi vytvořeného gangu a spolu s dvěma dalšími hráči jste soupeřili s dalšími hráči o to, kdo toho po městě nakrade víc. Přitom jste se mohli střetnout s nepřátelskými gangy nebo policií. Nakonec zvítězil ten, kdo měl nejvíc peněz.

Roku 2016 bylo nicméně studio United Front Games zrušeno a tak dnes hru už na PC nenajdete. Studio alespoň tehdy uzavřelo smlouvu s Valve a hru jste tak mohli refundovat. Sami vývojáři byli nicméně zklamáni že hru, která vzbudila zájem, nebudou moci dokončit.

Blues and Bullets

Temná, Noirová adventura od A Crowd of Monsters byla jedním slovem úžasná. Na stránce Metacritic měla hodnocení 86 % a i na Steamu si nevedla špatně. Jako Elliot Ness jste spolupracovali se starým Al Caponem, abyste nalezli jeho vnučku, unesenou tajemným kultem. Vaše rozhodnutí měla dopady na hru, akční i detektivní části byly také dobré a o dabing hlavní postavy se postaral Doug Cockle, známý především jako hlas Geralta z Rivie.

Po dvou vydaných epizodách ale studio informovalo, že mají finanční problémy a další epizody se tak velmi zpozdí. Později pak informovali, že vývoj odsouvají na neurčito. Ale protože to bylo už v roce 2015, není těžké si domyslet, že hra dokončena nespíš nikdy nebude. Vývojáři totiž dodnes nesehnali dost prostředků na dokončení hry. Ti co si hru zakoupili, se tak nikdy nedoví, jak slibný příběh nakonec skončí.

VELVETIST: The City of Machine Guns

Hra podobná legendární Mafii, která se měla odehrávat v době, kdy u nás vládl komunismus. Na Steamu je dodnes prototyp této hry, který si můžete stále vyzkoušet. Hra byla mezi českými hráči přijata velice dobře a dychtivě se proto očekávalo vydání plné hry. K tomu už ale nejspíš nikdy nedojde.

Vývojáři z SiCzech Arts totiž poslední 2 roky už s nikým nekomunikují. Hra přitom měla vyjít už v roce 2020 a přestože ze Steamu ještě nezmizela, málokdo ještě čeká, že hra někdy spatří světlo světa. Těžko říct, kde se stal problém a proč hra nejspíš nikdy nevyjde.

Last Holiday

O téhle hře se už napsalo hodně. Simulátor vesnického života, který nenaplnil svůj potenciál. Vyšel v příšerném technickém stavu a místo opravy přišly urážky od vývojářů, neshody s investorem a ze studia Boomer Games odešel i Antonín Capoušek.

Osud hry je v tuto chvíli velmi nejistý a nikdo neví, jestli se ho vůbec někdy podaří dokončit. Málokdo tomu už nicméně věří po odchodu toho nejdůležitějšího.

A co vy? Znáte nějakou hru, která vypadala dobře a z nějakého důvodu skončila?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama