10 her, které se stojí za to sledovat
i Zdroj: Brave At Night
Článek 10 her, které se stojí za to sledovat

10 her, které se stojí za to sledovat

David Vondráček

David Vondráček

26. 10. 2023 09:30

V digitální distribuci můžete najít tisíce her dle vašeho gusta. Přesto je tu pár titulů, o kterých jste možná neslyšeli, ale vyplatí se je minimálně sledovat. O jaké hry jde? Pojďme si říct něco o Deathground nebo Pneumata.

Reklama

Yes, Your Grace: Snowfall

Pixelová hra o trůny. Asi takhle by se dal shrnout první díl Yes, Your Grace a pokračování s názvem Snowfall slibuje ještě větší řežbu, než díl první. Jako král tak budete čelit těžkým rozhodnutím, abyste získali zpět důvěru svého království, ochránili svou rodinu a přežili možná tu nejkrutější zimu.

Deathground

Na Steamu najdete spoustu her s dinosaury. Na druhou stranu, vyjma hry ARK se ale na všechny už zapomnělo. Ono dinosauří téma totiž zase tolik hráčů neláká. Deathground by ale mohla být výjimka potvrzující pravidlo.

Jedná se totiž o survival hororovku, kde se snažíte přežít proti hladovým dinosaurům, ať už sami, nebo s kamarády. Jedná se rozhodně o příjemnou změnu, neboť dobře vypadající hororovku s dinosaury jsme tu dlouho neměli.

Pneumata

Psychologický survival horror, ve kterém co by detektiv řešíme záhadu zmizelých nájemníků na Clover Hill. Kromě detektivních částí tu máme i ty akční, ve kterých bojujeme s nepřáteli, nebo před nimi prostě jen utíkáme nebo se schováváme. Můžeme ale uspět, když sám detektiv bojuje se svými vlastními démony? Hádám že uvidíme.

Corsairs Legacy 

Dobrých námořních her s piráty opravdu příliš není. Corsairs Legacy by ale mohl být světlou výjimkou. Coby pirát zkoumáte Karibik, hledáte poklady, nebo přepadáváte další lodě. Staráte se o svou posádku a v případě potřeby najímáte další. Je jen na vás, jestli se v tomhle akčním RPG stanete legendárním pirátem.

Hra má opravdu velký potenciál a boj mezi posádkami na lodích má rozhodně něco do sebe.

Paranormal Tales

Hra je vyvinuta se smyslem pro hyperrealismus, aby vytvořila vizuálně ohromující a nezapomenutelný zážitek poháněný enginem Unreal Engine 5. Tak říká jeden z popisků.

Našlo se několik záznamů s paranormálními jevy, majitelé těchto záznamů už ne. Náš úkol je jednoduchý, dohrát to až na konec těch záznamů. A musím říct, že jen z traileru to bude pěkný oříšek.

Mouse

Retro animovaná střílečka, kde jako John Moustonon kosíte zkorumpované město plné podvodníků a zločinců. Hra je inspirovaná klasickými FPS střílečkami a noirovými filmy. Jako kdyby Wolfenstein potkal Cupheada.

Men of War II

Taktická strategie z druhé světové války se dočká svého pokračování. Fanoušci této hry si jí oblíbili zejména kvůli její hratelnosti a možnostem.

Druhý díl sebou přinese tři kampaně (Rusko, Německo a Spojenci). Prožijeme například i operace Bagration nebo Overlord. K dispozici pak bude víc jak tři stovky různých jednotek. Kromě kooperace bude přístupný i rozsáhlý multiplayer.

První Men of War se na Steamu stále těší velmi dobrému hodnocení. Uvidíme, jestli ho druhý díl překoná.

The Thaumaturge

Jedná ze o sci-fi RPG, který se odehrává ve Varšavě. Izometrická, příběhově bohatá RPG hra s unikátním pojetím tahových soubojů, funkcemi pro vývoj postavy a mechanikami vyšetřování, která vás postaví před morálně nejednoznačné volby.

Podobných RPG není opravdu mnoho a uvidíme, jaké tohle ve výsledku bude.

Bye Sweet Carole

Thriller, který si bere inspiraci od animovaných filmů. Mladá dívka Lana se ocitává ve světě, plné hrůzných bytostí, před kterými se musíte schovávat, nebo utíkat.

Hra připomíná Creepy Tale a myslím si, že se bude hrát dost podobně. V jednoduchosti je ale občas krása.

The Peterson Case

Jako detektiv se vydáváte do domu Patersenových, kteří záhadně zmizeli. Když ohledáváte jejich dům, začnou se dít velmi podivné a zlé věci.

Jedná se psychologickou hororovku, která se odehrává roku 1947 v Roswellu. Hra se svými mechanikami podobá jiné hře, Madison, která se stala nejlepší hororovkou minulého roku. Uvidíme, s čím vším přijde tenhle horror. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama