Velký zvrat: Souboj o Codemasters vyhrálo EA, nabídlo více než Take-Two
i Zdroj: Spite.cz
GRID Novinka Velký zvrat: Souboj o Codemasters vyhrálo EA, nabídlo více než Take-Two

Velký zvrat: Souboj o Codemasters vyhrálo EA, nabídlo více než Take-Two

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 12. 2020 10:58

V polovině listopadu jsme vás informovali o další velké akvizici v herním průmyslu. Vše ale bude trochu jinak, Codemasters jde pod EA.

Reklama

Jistě si většina z vás vzpomene na článek z poloviny listopadu, kdy se objevila informace, že vydavatelství Take-Two, které vlastní také například Rockstar Games a 2K Games, kupuje velké profesionální studio Codemasters a Slightly Mad, které se už dlouhé roky soustředí čistě na závodní tituly a nedělají jim problémy arkády, ale ani simulátory.

Akvizice se zdála být hotová, nicméně nyní přichází velký zvrat. Codemasters a Slightly Mad Studios jdou oficiálně pod křídla společnosti Electronic Arts, která ve finále nabídla větší peníze než Take-Two. Electronic Arts tak získává velké a komerčně úspěšné závodní značky.

Codemasters
  • GRID
  • Série F1
  • Série DiRT
  • Série Colin McRae Rally
Slightly Mad Studios
  • Série Project CARS
  • Need for Speed: Shift + Shift 2
  • Fast & Furious: Crossroads

Nás však zajímá jedna "maličkost". Codemasters koupilo začátkem roku 2019 Slightly Mad Studios, které dříve pracovalo pod EA a připravilo skvělou mini-sérii Need for Speed: Shift. Jenže během vývoje třetího dílu Shift došlo na problémy a EA se podle vedení Slightly Mad chtělo studia zbavit a zařídit, aby zkrachovalo. Spoluzakladatel Slightly Mad Studios se nechal slyšet, že " EA jsou bastardi, jsme rádi, že jsme se osamostatnili ". Jenže situace se mění a Slightly Mad nyní opět patří pod EA.

Tohle ještě bude zajímavé sledovat, my budeme Slightly Mad kontaktovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama