Ubisoft vyhrál dlouholetý problém s Vivendi
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Ubisoft vyhrál dlouholetý problém s Vivendi

Ubisoft vyhrál dlouholetý problém s Vivendi

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

21. 3. 2018 16:22

Možná si vzpomenete na naše články ohledně problému Ubisoft vs. Vivendi, gigant Vivendi až nebezpečně pro Ubi zkupoval velká množství akcií, vše ale dopadlo dobře.

Reklama

Už v polovině minulého roku jsme vás informovali o problému, s kterým se potýká Ubisoft, už od roku 2005 je totiž ve velkém skupuje gigantická společnost Vivendi, přesně 23.6. 2016 jsem psali, že vlastní už obrovských 20% akcií, což je obrovské, vlastně to pomalu mohlo znamenat konec Ubisoftu

Cíl Ubisoftu byl jasný, odkoupit akcie zpět tak, aby patřily pod Ubisoft, něco podobného udělal i Blizzard, který odkoupil své vlastní akcie a tím byl i za vodou. A jak to nyní vypadá, podaří se, celých 15% odkoupí sám Ubisoft, zbylých 5% bude patřit čínskému Tencentu stím, že ve smlouvě bude jasně uvedeno následovné - " Tencent se nebude snažit o získání většího počtu akcií ani o ovládnutí celé společnosti Ubisoft. "

Co se tímhle vyřešilo? Zachránily se hry jako Assassin's Creed, Splinter Cell, Far Cry, The Division, Watch Dogs nebo Rainbow Six. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama