Sony prodalo už 500 miliónů konzolí PlayStation
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Sony prodalo už 500 miliónů konzolí PlayStation

Sony prodalo už 500 miliónů konzolí PlayStation

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 8. 2018 20:46

Sony právě oznámilo dosažení naprosto fantastického milníku. od roku 1994 až roku 2018 se Japonské společnosti podařilo prodat neuvěřitelných 500 miliónů konzolí PlayStation. Jak to Sony oslaví? Přece limitkou..

Reklama

Co si budeme povídat, o konzoli PlayStation snad slyšel naprosto každý, od našich rodičů po ty nejmenší hráče. Jde zkrátka o fenomén, který neustále roste. Důkazem je toho například více než 80 miliónů prodaných PlayStation 4 za pouhých 5 let. 

Dnes se však budeme bavit o všech konzolích od Sony. První PlayStation 1 vyšel už v roce 1994, prozatím však pouze pro Japonský trh, nechybělo dlouho a rok později (1995) se konzole objevila také v Evropě, Americe, Kanadě nebo Australii. Prodáno bylo něco přes 100 miliónů kusů.

O pět let později vyšlo PS2, kterého se prodalo přes více než 155 miliónů kusů. O dalších sedm let vyšel PlayStation 3, který už takové prodeje neměl, i tak se dokázalo prodat téměř 90 miliónů kopií. O aktuální generaci PlayStation 4 ještě asi nějakou dobu uslyšíme, podle Sony se do další generace podaří prodat tolik kusů, aby i PS4 společně s PS4 Pro dokázalo překonat 100 miliónovou hranici.

Zapomenout ale nesmíme ani na handheldovou konzoli PlayStation Vita, která u nás vyšla v roce 2012. Počet prodaných kusů je však neznámý.

Očekávaný PlayStation 5 by měl dorazit nejpozději do dvou let, tedy do Vánoc 2020. 

Jak chce Sony oslavit milník 500 miliónů prodaných kopií? Limitovanou edicí PlayStation 4 Pro, která vyjde ve tmavě modré barvě včetně bohatého příslušenství. Více ve videu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama