PlayStation 4 Pro ani Xbox Scorpio nenabídnou opravdové 4K
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PlayStation 4 Pro ani Xbox Scorpio nenabídnou opravdové 4K

PlayStation 4 Pro ani Xbox Scorpio nenabídnou opravdové 4K

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 11. 2016 10:11

PlayStation 4 Pro ani Xbox Scorpio nenabídnou opravdové 4K

Reklama
Konkurence mezi stájemi Sony a Microsoftem se s rozlišením 4K stále zvětšuje, obě nové konzole PlayStation 4 Pro a připravovaný Xbox Scorpio mají nabídnou hraní ve 4K rozlišení. Bude to ale pravé 4K? Nebude, na pravé ULTRA HD rozlišení jsou potřeba silnější stroje.

Stále častěji se mluví o 4K rozlišení, které se zdá být velmi populární a to hlavně mezi herními vývojáři, osobně 4K nemám, neplánuji jej a co vím, tak ani zbytek mých přátel. Sony a Microsoft to však vidí jinak, podle nich je hraní ve 4K tím pravým zážitkem. To určitě je, ale kdo má dneska pořádnou 4K televizi nebo monitor? Myslím, že velmi malé procento lidí.

Ať je to tak nebo tak, #PlayStation 4 Pro i #Xbox Scorpio mají nabídnout hraní ve 4K rozlišení (Xbox je na tom trochu lépe, přeci jen ale vyjde až koncem roku 2017). Jenže když s detailně podíváme na hadrware obou konzolí, dojdeme k jasnému závěru, že ani jedna z konzolí nedokáže nabídnou opravdové 4K rozlišení. Řekl to i samotný designer PS4 Marek Černý. Aby jsme dosáhli opravdového 4K ULTRA HD rozlišení, bude potřeba mnimálně 8 TFLOPS, to ale nemá ani jedna z konzolí, Scorpio má mít navíc "pouze" 6 TFLOPS.

A teď otázka na Vás, máte 4K televizor nebo monitor? Hlasujte níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama