Ex-prezident PlayStationu: "Nové hry budou buď dražší nebo kratší"
i Zdroj: Spite.cz
ECHO Novinka Ex-prezident PlayStationu: "Nové hry budou buď dražší nebo kratší"

Ex-prezident PlayStationu: "Nové hry budou buď dražší nebo kratší"

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 6. 2020 15:50

Dnes už bývalý prezident se veřejně vyjádřil k nové generaci her. Vývoj bude drahý, což se někde podepíše.

Reklama

Pomalu se blíží next-gen konzole a s těmi i next-gen hry. Každému z nás je jasné, co to vlastně znamená. Hry budou mnohem krásnější, propracovanější a to znamená, že i náročnější a mnohem dražší na vývoj, pokud se tedy bavíme o velkých AAA projektech. Abychom Vám to trochu přiblížili, zkusíme odrecitovat bývalého prezidenta PlayStationu, Shawna Laydena, který se k nové generaci veřejně vyjádřil pro server GameBeat. 

Shawn tvrdí, že každý přechod na novou generaci je cítit především u financí pro vývoj her, který se prakticky vždy, zdvojnásobý. Zatím co u prvních generací stačil milion dolarů pro dokončení AAA hra, dnes jsou to i desítky milionů dolarů, jsou dokonce hry, které stál vývoj i 150 milionů dolarů, naprosto šílené číslo!

Layden prohlásil, že by byl nejradši, kdyby nové hry byly kratší, třeba taková singleplayerová hra, aby hráče vyšla třeba na 12 až 15 hodin herní doby. Krátké, že? Také jsme toho názoru, nicméně také tvrdí, že pokud by snad hry měly být dlouhé desítky hodin, bude potřeba zvýšit cenu, která už nyní, není nejmenší, hlavně v případě konzolových verzí.

Layden se bojí, že by brzy mohlo skončit spousty i talentovaných studií a to právě kvůli vysokým insvesticím do next-gen her, které se nemusejí vrátit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama