Xbox přivítal do své rodiny Activision Blizzard King
i Zdroj: Activision Blizzard
Novinka Xbox přivítal do své rodiny Activision Blizzard King

Xbox přivítal do své rodiny Activision Blizzard King

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 10. 2023 07:00

Xbox vydal trailer, ve kterém shrnul to nejdůležitější, co se za poslední dobu událo. Vidět můžeme exkluzivní hry od Xbox Game Studios, Bethesdy, a nově i Activision Blizzard King. Největší akvizice herního průmyslu je konečně tady.

Reklama

Hotovo, zapečetěno. Dlouhá cesta za historicky největším herním obchodem je dokončena. Microsoft Xbox definitivně přivítal do své velké rodiny celou společnost Activision Blizzard King. Akvizice vyšla na obrovských 68.7 miliardy dolarů (což je zhruba výdělek celé společnosti Microsoft za jeden rok).

Tuto velkou zprávu potvrdil i parádní trailer, který prakticky spojil pro Xbox to nejdůležitější. Xbox Game Studios - Bethesda - Activision Blizzard King. Microsoft nyní vlastní jak velká studia, tak absolutně jedny z nejpopulárnějších herních značek v historii průmyslu. A my naprosto chápeme velké obavy Sony, teď teprve odstartuje konkurence schopnost.

Vlastní trailer pak vydala i společnost Activision. Ta ve videu shrnula svoji historii, spojení s Blizzardem a následně s Xboxem. Bude teď velmi zajímavé sledovat, jak se Microsoft ke značkám jako Call of Duty, Diablo nebo Warcraft postaví. Budou součástí Game Passu? To by se Sony rozhodně nelíbilo, spousty hráčů by totiž logicky přesedlalo na konkurenční konzoli Xbox.

Nutno také připomenout, že Activision Blizzard opustí už brzy její majitel Bobby Kotick. Společnost vedl dlouhých 33 let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama