Vývojáři Myth of Empires a Arku urovnali právní spor. Hra se díky tomu vrátí na Steam
i Zdroj: Studio Wildcard
Novinka Vývojáři Myth of Empires a Arku urovnali právní spor. Hra se díky tomu vrátí na Steam

Vývojáři Myth of Empires a Arku urovnali právní spor. Hra se díky tomu vrátí na Steam

Richard Šimáček

Richard Šimáček

12. 10. 2023 14:45

Vývojáři hry Myth of Empires, společnost Angela Game, a vývojář hry Ark: Survival Evolved, společnost Snail Games, se po dvou letech soudních sporů dohodli na vyrovnání.

Reklama

V prosinci 2021 společnost Snail Games úspěšně požádala o stažení hry Myth of Empires ze služby Steam na základě dohody DMCA s obviněním z porušení autorských práv. Krátce poté podala společnost Angela Game žalobu, v níž požadovala soudní proces s porotou, a zažalovala Snail Games o náhradu škody.

Obě společnosti, stejně jako vydavatel Ark Studio Wildcard, dospěly k dohodě o vyrovnání a budou spolupracovat na redistribuci hry Myth of Empires, jak si všiml server GamesIndustry.biz. Angela Game bude společnosti Snail Games vyplácet licenční poplatky z hry.

Ve společném tiskovém prohlášení prezident společnosti Angela Game Yi Leng Zheng uvedl, že studio „uznává, že způsobilo potíže v podnikání společnosti Snail“. Spoluzakladatel studia Wildcard Doug Kennedy uvedl, že společnost „s potěšením oznamuje tuto dohodu o vyrovnání a usnadňuje opětovné vydání hry Myth of Empires“.

Společnost Snail Games stáhne své oznámení DMCA proti hře Myth of Empires a pomůže společnosti Angel Game s opětovným vydáním hry na PC a konzole na začátku roku 2024. Společnost Angela Games má také ve spolupráci se Snail Games USA vyvinout „stabilní kadenci DLC a rozšiřujících balíčků“ pro hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama