Vývojáři Hyenas sdílejí frustraci z toho, jak bylo špatně naloženo s historicky největším rozpočtem společnosti SEGA
i Zdroj: SEGA
Hyenas Novinka Vývojáři Hyenas sdílejí frustraci z toho, jak bylo špatně naloženo s historicky největším rozpočtem společnosti SEGA

Vývojáři Hyenas sdílejí frustraci z toho, jak bylo špatně naloženo s historicky největším rozpočtem společnosti SEGA

Richard Šimáček

Richard Šimáček

12. 10. 2023 14:00

Několik vývojářů, kteří stáli za již zrušeným projektem Hyenas, se vyjádřilo k neúspěchu projektu a podělilo se o svou frustraci vůči vedení Creative Assembly i SEGY.

Reklama

Minulý týden vydal YouTuber Volound dobře podloženou zprávu o pádu projektu Hyenas, v níž mimo jiné uvedl, že se jednalo o „hru s největším rozpočtem v historii společnosti SEGA“. V této zprávě se uvádí, že Hyenas byl před svým zrušením sužován nedostatkem konkrétní představě o hře.

Nyní se Volound ve svém dalším videu podělil o další citace týkající se hry Hyenas od anonymních zdrojů, kteří pracovali na jejím vývoji. „Jsem ochromen směsicí rozčilení a vzteku nad tím, co se tam děje s mými přáteli,“ řekl jeden z nich.

„Mám pocit, že vzhledem k tomu, že [Creative Assembly] mělo tu korporátní podporu, šlo do značné míry o to ignorovat špatnou zpětnou vazbu a tlačit na vyleštění tohoto metaforického lejna do podoby, do jaké vydavatel investoval,“ uvedl další zdroj. Zdroje uvedly, že Creative Assembly koupilo dvě budovy, aby v nich mohli sídlit vývojáři Hyenas, takové byly ambice projektu. 

Jiný zdroj popsal stagnující pracovní prostředí a kulturu v kancelářích, kdy se vedoucí zaměstnanci přehazují mezi různými pozicemi, „a pak má vedení pocit, že se tím problém vyřeší“. 

„Do tohoto projektu bylo vrženo tolik peněz, že si nakonec SEGA musela myslet, že bude výhodnější nemít negativní ohlasy dalšího nepovedeného vydání oproti snaze konsolidovat svou finanční ztrátu,“ uvedl zdroj. Zrušení Hyenas značně ovlivní budoucí i stávající projekty společnosti SEGA i studia Creative Assembly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama