Vývojáři her: Radši stahujte warez verze, než kupujte hry u G2A
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Vývojáři her: Radši stahujte warez verze, než kupujte hry u G2A

Vývojáři her: Radši stahujte warez verze, než kupujte hry u G2A

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

7. 7. 2019 18:11

Už je to tu zase, možná si vzpomenete na velký hate z nedavna, kdy si vývojáři her stěžovali na obchody jako je především G2A, který údajně ilegálně obchoduje s klíčema her. Podívejte na další vyjádření.

Reklama

Zahraniční obchod s hrami G2A, který bohužel podporuje spousty známých osobností i u nás má rok co rok problémy s herními společnostmi. Ty jsou přesvědčeny o špatných praktikách obchodu, údajně totiž vykupuje a získává kradené CD KLÍČE, které byly zakoupeny z odcizených kreditních karet. Klíče následně prodává hráčům za celkem příznivé ceny, vlastně zde kolikrát najdete opravdu parádní hry za rozumné ceny. 

To nyní naštvalo i vývojáře Mikea Rose ze studia Descenders, který si nedavno všiml, že G2A platí za reklamy na Googlu i na jejich hry. Reklamy samozřejmě přeskočí oficiální odkazy na hry a jsou ve výběru jako první se samozřejmě lepší cenou, hráči neodolají a koupí ji. 

"Pokud si hru plánujete koupit na G2A, raději si stáhnetě pirátskou verzi, zisk z toho nebudeme mít tak i tak."

Mike Rose

Mike dále dodává, že spousty cd klíčů prodaných na G2A nefungují a hráči pak zatěžují podporu vývojářů, kteří za nefunkční kód nemohou. Proč nemusí CD KEY fungovat? Byl totiž koupen z ukradené kreditní karty, čehož si samozřejmě vlastník všiml a nechal ji i zakoupené položky zablokovat. Klíče tak nefungují, přesto jsou na G2A ke koupi. A pokud tedy klíč náhodou funguje, nemají z toho vývojáři stejně ani korunu, je tak jedno, zda-li máte staženou, pirátkou kopii nebo tu G2A.

K Mikeovi se přidali na Twitteru i další světoví vývojáři her, kteří jej podporují a tvrdí to samé - zkrátka nekupovat hry v obchodech jako je G2A, Kinguin a další, bohužel se překupnické obchody najdou i u nás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama