Vladimír Putin má údajně zájem o vlastní herní konzoli pro Rusko
i Zdroj: Spite.cz / Gencraft
Novinka Vladimír Putin má údajně zájem o vlastní herní konzoli pro Rusko

Vladimír Putin má údajně zájem o vlastní herní konzoli pro Rusko

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

1. 4. 2024 12:00

Vladimír Putin měl svolat radu a pověřit ruskou společnost, která dostala za úkol vytvořit průzkum herního průmyslu. Putin chce navíc vlastní herní konzoli a další příslušenství.

Reklama

Po útoku na Ukrajinu se Rusko snaží vymanit závislosti na zahraničních firmách a zdrojích. Početná společenstva, včetně herních gigantů jako Sony, Microsoft, Electronic Arts, Nintendo nebo Activision Blizzard, se ze země stáhla. To má za následek nedostupnost herních konzolí, videoher a příslušenství pro ruské hráče.

Vladimír Putin reaguje na tuto situaci tím, že svolal kabinet a vydal jasné instrukce ohledně budoucnosti herního průmyslu v zemi. Mimo jiné nařídil průzkum možností výroby vlastní herní konzole, včetně ruční verze podobné Steam Decku nebo Switche. Kromě toho se plánuje vyvinout vlastní operační systém a technologie pro cloudové hraní.

Putin pověřil ruskou společnost VK, aby vytvořila plán a udělala průzkum.

S informací přišel ruský nezávislý deník Kommersant. Jak se ale v deníku správně zmiňuje, vytvořit dnes konkurence schopnou konzoli pro PlayStation a Xbox, nebude vůbec nic jednoduchého a je to běh na dlouhou trať. Asi jedinou možností bude spojení sil s Čínou, která dlouhodobě sympatizuje s Ruskem. Uvidíme, jestli z toho nakonec něco bude a Putinovi se podaří nastartovat herní průmysl, nebo půjde o další zklamání a vyhozené finance?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama