Ubisoft žaluje Google a Apple kvůli propagaci klonu Rainbow 6
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Ubisoft žaluje Google a Apple kvůli propagaci klonu Rainbow 6

Ubisoft žaluje Google a Apple kvůli propagaci klonu Rainbow 6

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 5. 2020 19:59

Francouzský gigant Ubisoft zažaloval společnosti Google a Apple, které propagovali klon jejich hry.

Reklama

Ubisoft si vždy hájil své značky, jak sám říká, jde o jejich duševní vlastnictví, na které nedají dopustit, a to především u sérií, které za sebou mají hodně bohatou minulost. Jednou z nich je třeba legendární Rainbow Six, značka, která sahá až do roku 1998, v tu dobu vyšla na PlayStation 1, DreamCast a Nintendo 64.

Série je už více než 20 let úspěšná a prosperující, vyjímkou není ani poslední díl Rainbow Six: Siege, který je možná tím nejprodávanějším v historii. Jak Ubisoft uvádí, hra má více než 55 milionů hráčů a denně si ji zahraje více než 3 miliony hráčů. A tak není divu, že se objevila čínská, mobilní kopie. Jmenuje se  Area F2 a Ubisoft zuří. Tvůrci hry okopírovali prakticky vše, co Siege nabízí, od úvodní obrazovky, výběr operátora po závěrečnou tabuli s výsledky zápasu.

Proč Ubisoft nežaluje samotné tvůrce hry, ale Google a Apple? Žalovat někoho v Číně, je jako mluvit do dubu, Čína okopíruje prakticky vše, co vidí a je alespoň trochu komerční. Čína má své zákony a na ty je i gigant Ubisoft krátký. Velká žaloba tak míří do Googlu a Applu, kteří hru Area F2 propagovaly, a i po udání, v tom dále pokračují.

Area F2 je "prakticky" mobilní verze Rainbow Six: Siege, které je v obchodech Google Play a AppStore zdarma, vyšla teprve před 14 dny. Uvidíme, jak bude kauza pokračovat. Na klon čínské verze se můžete podívat níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama