Twitch brzy propustí 35 procent svých zaměstnanců
i Zdroj: Vlastní, Spite.cz
Novinka Twitch brzy propustí 35 procent svých zaměstnanců

Twitch brzy propustí 35 procent svých zaměstnanců

Richard Šimáček

Richard Šimáček

11. 1. 2024 08:00

Společnost Twitch potvrdila, že nyní propustí 35 procent svých zaměstnanců. Vyhazov dostane více než 500 lidí. Twitch tím chce snížit náklady na provoz platformy.

Reklama

Rok 2024 trvá zatím jen 10 dnů a už druhá velká firma oznámila masivní propouštění. Tentokrát se propouštění týká populární platformy Twitch.

Generální ředitel Twitche Dan Clancy uvedl, že se propustí něco málo přes 500 lidí.

Twitch v posledním kole propouštění propouští 35 procent zaměstnanců. Clancy uvedl, že i přes snižování nákladů v průběhu roku 2023 má Twitch stále moc velké náklady, než by měl mít.

Díky velké expanzi platformy se stále zvyšují náklady na její provoz. V loňském roce společnost Twitch vyplatila streamerům více než 1 miliardu dolarů, potvrdil Clancy.

Dotčení zaměstnanci budou informováni v průběhu dnešního dne, 10. ledna, a bude jim nabídnuto odstupné. Pro ty, kterých se to netýká, se uskuteční setkání všech zaměstnanců. 

Tento krok následuje po dvou kolech propouštění v roce 2023, kdy bylo zrušeno přibližně 400 pracovních míst. Celkem tak během necelého roku přijde o práci téměř 1 000 zaměstnanců

Twitch také přestane v únoru poskytovat své služby v Jižní Koreji kvůli nadměrně vysokým nákladům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama