The Lost Uncle je nová česká adventura, kde pátráte po zmizelém strýci
i Zdroj: volně k užití/ Dominik Kopecký
Novinka The Lost Uncle je nová česká adventura, kde pátráte po zmizelém strýci

The Lost Uncle je nová česká adventura, kde pátráte po zmizelém strýci

David Vondráček

David Vondráček

21. 4. 2024 13:00

Jedná se o projekt 16letého Dominika Kopeckého, který měl sen vytvořit si svoji vlastní hru, která by se líbila jemu i několika dalším lidem. O čem The Lost Uncle bude?

Reklama

Celý příběh se bude točit zejména kolem dvou postav. Steva, za kterého hrajeme a který pátrá po svém zmizelém strýci. Druhou postavou bude Dan, te se Stevem mluví přes vysílačku a na jeho cestě ho doprovází. O zmizelém strýci víme vlastně jen to, že je to detektiv, který řešil různé případy. Přitom posledním ale zničehonic zmizel a nikdo neví, co se mu vlastně stalo. 

The Lost Uncle je adventura z pohledu první osoby a údajně se bude odehrávat s více otevřenými světy v různých dobách a na různých místech, ve které hledáte jakékoli důkazy o tom, co se stalo Stevovu strýci. Hra slibuje zejména půvabnou grafiku a tajemný příběh. Každý svět, který navštívíme, pak bude zcela odlišný, než ten předchozí a bude mít svůj vlastní barevný styl. Náplní hry pak budou hádanky, které budou vyžadovat, abychom při jejich řešení přemýšleli, hledali a prozkoumávali. Náplní budou i dialogy mezi Stevem a Danem, kteří spolu budou mluvit takřka neustále, i proto jsme zvědavý, jestli tohle přece jen po čase neomrzí, či nebudou nějaké dialogy tlačeny na sílu. 

The Lost Uncle neslibuje žádnou velkou akci, zvraty, nebo nebezpečí. Půjde čistě o příběhovou adventuru, jako byla třeba hra Firewatch, nebo The Vanishing of Ethan Carter. My jsme každopádně zvědavý, jak tohle dílo nakonec dopadne. 

„The Lost Uncle je adventura z pohledu první osoby pro jednoho hráče s několika menšími světy plnými různých příběhů a vedlejších aktivit." To se o hře píše na stránce Steam.

Ačkoliv The Lost Uncle datum vydání ještě nemá, demo ze hry si můžete vyzkoušet už nyní. Kromě PC je hra také k dispozici na Linux a MacOS. A ano, hra je také v češtině. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama