Dark and Darker Článek Steam odstranil z nabídky hru Dark and Darker na základě porušení DMCA

Steam odstranil z nabídky hru Dark and Darker na základě porušení DMCA

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

25. 3. 2023 08:37

Začátkem března padlo obvinění na studio Ironmace, že ukradlo podklady ze zrušeného projektu, na kterém dříve pracovalo pod vydavatelstvím Nexon, kauza pokračuje.

Reklama

Začátek března neodstartoval pro nové studio Ironmace vůbec dobře, do jejich kanceláří skrze obvinění ze strany vydavatele Nexon, vtrhla police. Společnost Nexon tvrdí, že bývalí tvůrci, kteří působí ve studiu Ironmace, ukradli zdrojový kód ze zrušeného Projekt P3, na kterém dříve společně pracovali. Ironmace mělo kód a všechny odcizené dokumenty včetně assetů použít v připravované hře Dark and Darker.

Studio Ironmace údajně ukradlo důležité zdroje a využilo je pro svoji hru
i Zdroj: Spite.cz

Studio Ironmace údajně ukradlo důležité zdroje a využilo je pro svoji hru

Vydavatelství Nexon vyslalo policii do studia Ironmace (Dark and Darker), údajně jim ukradlo některé assety a zdrojový kód.

9. 3. 2023 11:42

Ironmace samozřejmě veškerá obvinění popírá a nadále tvrdí, že vývoj, prozatím velmi úspěšné hry není v ohrožení, tedy aspoň doposud nebyl. Obchod Steam odstranil hru z databáze, minimálně do chvíle, kdy se pravděpodobně celá kauza nevyšetří. 

Nic neohrozí vydání předběžného přístupu
 

Tvrdilo vedení studia před několika týdny, situace se ale komplikuje, hru již nyní nenajdeme na Steamu a zdlouhavé vyšetřování může trvat měsíce. 

Dark and Darker je akční, extrakční FPS hra inspirovaná tituly jako Escape from Tarkov. V uplynulých měsících proběhlo několik testů a každý z nich byl mezi hráči, ale i na Twitchi populárnější, v únoru ji sledovalo více než 260 tisíc diváků. 

My kauzu mezi Ironmace a Nexonem budeme nadále sledovat a informovat vás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama