Série Polda. Jaká je její budoucnost?
i Zdroj: Zima Software
Článek Série Polda. Jaká je její budoucnost?

Série Polda. Jaká je její budoucnost?

David Vondráček

David Vondráček

16. 10. 2023 07:00

Snad každý český hráč si minimálně jeden díl téhle legendární série zahrál. Ačkoliv nové díly už neměly takovou popularitu jako ty staré, pořád se lidem líbily. Proč ale nový díl možná nikdy nevznikne? Pojďme si to celé shrnout.

Reklama

O sérii Poldy jsme tu už psali. Ve zkratce, poslední díl měl problém s pirátstvím. I kvůli tomu tvůrčí studio oznámilo, že končí s vývojem her. Polda 8 tak podle všeho asi nikdy nevznikne. Bylo ale pirátství skutečně tím hlavním viníkem?

Možná, že tím skutečným problémem Poldy byl ten, že vývojáři sázeli na nostalgii. Jenže hry, co nás bavily před víc jak deseti lety, už nás dnes nemají takový dopad, a nové publikum přece jen hledá jiné hry, než je právě Polda. Hezky o tom mluvil streamer Agraelus, který trefně poznamenal, že dnes existují desítky indie her, která jsou zábavnější, s větším dosahem a hlavně levnější než Polda, který si přece jen v den vydání neřekl o zrovna malou částku. 

Dobrá zpráva je, že Polda ještě poslední slovo neřekl. Do konce roku by měl vyjít remaster asi nejoblíbenějšího, druhého dílu, na který se vybralo 1.822.131 Kč.

Je tedy možné, že pokud se autoři rozhodnou vybírat peníze na nový díl, hráči je rádi dají. Daleko pravděpodobnější je ale to, že se tvůrci zaměří na remastery dalších dílů. A to z několika důvodů. Přece jen hlavnímu dabérovi, Luďkovi Sobotovi, je už úctyhodných 80 let a práce na dalším dabingu by pro něj přece jen mohla být náročnější. 

Práce na remasteru je také o něco jednoduší, protože pracujete s tím, co už máte hotové. Navíc v případě pirátství to přece jen bude finančně bolet méně. Nezbývá, než tedy čekat, jaké další plány Zima Software s Poldou má.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama