Remedy: Alan Wake 2 je největším projektem, na kterém jsme kdy pracovali
i Zdroj: Spite.cz
Alan Wake 2 Novinka Remedy: Alan Wake 2 je největším projektem, na kterém jsme kdy pracovali

Remedy: Alan Wake 2 je největším projektem, na kterém jsme kdy pracovali

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 2. 2023 16:50

Ředitel studia Remedy se rozpovídal o druhém díle Alan Wake, mimojiné prozradil, že půjde o největší projekt Remedy.

Reklama

Spisovatel a šéf studia Remedy, Sam Lake, byl vyzpovídán magazínem GamesRadar, kde prozradil pár detailů k očekávanému hororu Alan Wake 2. Ačkoliv to je už opravdu dlouho, co vyšel první díl, ve studiu vždy počítali s pokračováním, vzniknout také mělo několik prototypů, jenž buď nakonec byly zrušeny, či použity na něco jiného, jako například prototyp, ze které nakonec vzniklo Quantum Break.

Sam Lake dále tvrdí, že počas vývoje jiných her, jako právě Quantum Break nebo Control, stále vznikal další a další příběh k potenciálnímu Alan Wake 2, stále ale nebyl ten správný čas vývoj odstartovat. Vše měly změnit dva fakty.

Velkou úlevu studio cítilo ve chvíli, kdy získali práva na značku Alan Wake od Microsoftu, kterému původně patřily. Další velké plus, které přimělo studio ke startu vývoje měly být důležití partneři pro vývoj, pravděpodobně je tím myšlená například společnost Epic Games, které Remedy pomůže s Unreal Engine 5, na kterém Alan Wake 2 poběží. V závěru rozhovoru pak Lake uvedl, že jde o největší a nejambicióznější projekt, na kterém kdy pracovali.

Alan Wake 2 je naplánován na letošní rok, my však ve vzduchu cítíme odklad aspoň na rok 2024. Níže ještě nový, oficiální artwork ke hře, který zachycuje opravdu amosterický, hororový les.

Remedy: Alan Wake 2 je největším projektem, na kterém jsme kdy pracovali
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama