PUBG je i po 6 letech od vydání stále velmi ziskové
i Zdroj: Krafton
PUBG: Battlegrounds Novinka PUBG je i po 6 letech od vydání stále velmi ziskové

PUBG je i po 6 letech od vydání stále velmi ziskové

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

9. 5. 2023 20:23

Sláva, počet aktivních hráčů i vysoké výdělky, to je výsledek finanční zprávy populárního PUBG, průkopníka battle-royale režimu. PUBG nyní překonalo vlastní rekord, je za poslední čtvrtrok nejziskovější od svého vydání.

Reklama

PUBG je jednou z nejstarších battle-royalových her, přesto stále patří mezi nejhranější, ale také nejvýdělečnější. Společnost Krafton se pochlubila finančními výsledky, kde si PUBG vede nadprůměrně dobře. Má za sebou nejziskovější čtvrtrok od svého plnohodnotného vydání v roce v 2017. 
 

Za úvodní tři měsíce dokázalo PUBG vydělat neskutečných 400 milionů dolarů, v procentech se jedná o 68% nárůst. Finanční zpráva zahrnuje PC verzi a konzole. PUBG Mobile pak patří Tencentu, který získal práva využívat značku PUBG pro čínský trh, i zde jsou ale výdělky obrovské. 
 

Zdá se, že přechod na free-to-play model v roce 2022 byl správným krokem, PUBG může dál konkurovat největším rivalům jako jsou Warzone nebo Fortnite, hra každý měsíce zaznamenává desítky tisíc nových lidí, a také díky tomu patří mezi nejhranější hry na Steamu, aktuálně je na skvělé 4. pozici. Navíc si stále drží obrovský, nepřekonaný rekord, jen PUBG dokázalo mít ve hře 3.2 milionu současně hrajících hráčů na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama