Proč Baldur's Gate 3 nevyjde současně na všech platformách? Xbox nejspíš dorazí až v roce 2024
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Proč Baldur's Gate 3 nevyjde současně na všech platformách? Xbox nejspíš dorazí až v roce 2024

Proč Baldur's Gate 3 nevyjde současně na všech platformách? Xbox nejspíš dorazí až v roce 2024

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 8. 2023 11:01

Baldur's Gate 3 vyjde na PC už zítra, v září pak bude následovat PlayStation 5 verze. Co se ale děje s tou na Xbox? Zaplatila si snad Sony exkluzivitu? Ne ne, důvodem neuvedení Xbox verze na trh má být hardwarově slabší konzole Series S, podrobnosti v článku.

Reklama

Larian studio pracuje na všech hlavních platformách pro Baldur's Gate 3, tedy PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, současně však vyjdou pouze první dvě zmíněné, proč? Původně to mohlo vypadat jako jedna z dalších předem domluvených smluv, které si PlayStation v posledních letech vyřizuje. Situace je ale jiná, informuje Larian studio.

Nemáme žádnou smlouvu o exkluzivitě, která by nám bránila v uvedení na Xbox,

potvrdil ředitel vydavatelství Larian Studio na Twitteru. Co tedy stojí za odkladem hry pro konzole Xbox? Údajně za to mohou dvě rozdílné verze X a S. Studiu se pravděpodobně nedaří vyladit hru na obě konzole současně a slabší verze S jim dělá problémy. Teprve až ve chvíli, kdy si budou obě konzole rovné, hra vyjde.

Baldur's Gate 3 vyjde již 3. srpna na PC. 6. září pak dorazí na konzole PlayStation 5. Co se týče Xbox verze, hráči by se mohli dočkat ještě v průběhu letošního roku, je zde ale šance, že nakonec vyjde až v roce 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama