Přehled: 8 očekávaných hororových her roku 2024 podle Spite
i Zdroj: ASDstudio
Článek Přehled: 8 očekávaných hororových her roku 2024 podle Spite

Přehled: 8 očekávaných hororových her roku 2024 podle Spite

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

10. 1. 2024 18:00

Letošní rok nabídne, podobně jako ty předchozí, několik zajímavých hororů. Těšit se můžeme na survival horory a v některých případech dokonce i na ty odehrávající se ve světě dinosaurů.

Reklama

Jestli nějaký žánr stále letí, a pravděpodobně bude i v následujících letech, pak jsou to horory, ať už přímo survival nebo psychologické. Dnes se podíváme na 8 očekávaných hororů pro rok 2024 podle redakce Spite.cz, přičemž hned ve dvou případech jde o hru s dinosaury. Všechny níže vypsané tituly byly potvrzeny a měly by ještě letos vyjít - samozřejmě může jednoduše dojít k odkladu na následující rok. Toto je náš výběr.


Silent Hill 2 Remake

Na seznamu nejočekávanějších hororů letošního roku nesmí chybět jeden z několika připravovaných dílů série Silent Hill. Nyní máme namysli remake parádní dvojky, kterou připravuje studio Bloober Team (tvůrci The Medium nebo Layers of Fear). Těšit se můžeme na od základu přepracovanou hru s realistickou grafickou stránkou. Vše vzniká v Unreal Engine 5. 


Alone in the Dark

Alone in the Dark mělo původně vyjít už v minulém roce, nicméně několik odkladů jej posunulo až na březen letošního roku, konkrétně vyjde 20.3. 2024. Hráči se ujmou role detektiva Edwarda Carnbyho, se kterým se vydají do domova pro duševně choré. Hra vyjde na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Still Wakes the Deep

Studio The Chinese Room již několikrát dokázalo, že umí udělat kvalitní příběhové hry, nicméně dodnes to byly spíše adventury, ve kterých jsme toho příliš nepředvedli. Například Dear Esther, adventura, kde jsme pouze šli a poslouchali vyprávění. Co se ale musí nechat, všechny vydané tituly měly naprosto skvělou atmosféru, a stejně tak to vypadá se Still Wakes the Deep. To nás doslova uvězní na ropné plošině během opravdu špatného počasí. Naším úkolem bude zachránit pracovníky, přičemž se všude kolem začínají odehrávat podivné okolnosti.


ILL

Není horor jako horor. V případě ILL od studia Team Clout to platí dvounásob. ILL je sice klasickým survivalem z pohledu první osoby, nicméně je tak brutální, že autorům maže videa i samotné YouTube. V ILL totiž bude možné ustřelit nepřátelům končetinu, kus hlavy nebo jim zkrátka brokovnicí udělat díru do břicha. Následky jsou samozřejmě fatální a v případě ILL i velmi detailní. ILL jsme se pak věnovali v samostatném článku, který rozhodně doporučíme. Hra je v přípravě pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Slitterhead

Slitterhead od zbrusu nového Bokeh Game Studia se pořádně ještě nepředstavilo. Hra byla oznámena během The Game Awards 2021, dodnes jsme se ale pořádných detailů nedočkali. To by se však v následujících týdnech, maximálně měsících mělo změnit. Slíbil to přímo zakladatel studia, a zároveň jeden z autorů série Silent Hill, Keiichiro Toyama. Slitterhead by mělo vyjít ještě letos ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


The Lost Wild

Annapurna Interactive v průběhu letoška vydá jednu z několika chystaných her s dinosaury. Každopádně v tomto případě půjde o survival horor s prvky stealthu. Že to zní dokonale? To tedy rozhodně, navíc i samotný gameplay vypadá naprosto parádně. The Lost Wild nás vezme do divočiny, kde asi tušíte, co tam na nás čeká. Hra prozatím nemá stanovené datum vydání, každopádně jej očekáváme na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Deathground

I v případě Deathground navštívíme svět, který pomalu obsazují dinosauři. Ten můžeme pomalu poznávat jak sami, tak až se třemi kamarády v kooperaci. Na hře pracuje studio Jaw Drop Games. Deathground míří exkluzivně na PC, bohužel ale ani v tomto případě nevíme, kdy dorazí. 


Little Nightmares 3

Na Gamescomu 2023 se objevilo mimo jiné i oznámení Little Nightmares 3. Dokáže ale třetí díl navázat na první dva úspěšné? To je nyní otázkou, na očekávané trojce totiž nepracuje původní tým vývojářů. Little Nightmares 3 připravuje Supermassive Games (tvůrci Until Dawn nebo The Quarry). Hra vyjde někdy v průběhu letošního roku ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, nicméně dočkají se i majitelé starších verzí, PS4, XONE a Switch.


Souhlasíte s naším výběrem? Nebo byste seznam doplnili o další horor? Napište nám do komentářů a rádi nějaký zajímavý horor, na který jsme mohli zapomenout, doplníme. Nezapomeňte se pak podívat ani na naše další přehledy, jako 20 nejočekávanějších her roku 2024, a 5 nejočekávanějších free-to-play her.

ANKETA: Na jakou z těchto her se těšíte nejvíce?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama