Pozor na vaše účty: Easy anti-Cheat pod palbou hackerů? Mohou se dostat do vašich počítačů
i Zdroj: Respawn Entertainment
Novinka Pozor na vaše účty: Easy anti-Cheat pod palbou hackerů? Mohou se dostat do vašich počítačů

Pozor na vaše účty: Easy anti-Cheat pod palbou hackerů? Mohou se dostat do vašich počítačů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

19. 3. 2024 15:00

Několika e-sportovým hráčům se přímo během Apex Legends Global Series automaticky zapnuly cheaty. Pravděpodobně někdo hacknul Easy Anti-Cheat ve hře. Pozor na současnou situaci.

Reklama

V současné době existuje rozsáhlá nabídka online her, avšak s nárůstem jejich popularity vzrůstá i počet hráčů, kteří se snaží podvádět. Proti nim bojují různé systémy anti-cheat, které monitorují hru a detekují nekalé praktiky, jako jsou viditelnost skrz zdi, zrychlení postavy nebo automatické zamíření. Tento problém zejména zasahuje do her, které jsou zdarma.

Mezi nejpoužívanější anti-cheat programy dnes patří Easy Anti-Cheat, který je integrován do oblíbených titulů jako Apex Legends, Fortnite, Rust, For Honor, nebo Hunt: Showdown, a mnoha dalších. Nicméně, označení tohoto programu jako "populární" by brzy mohlo být minulostí. Nedávno se stalo několik streamerům něco zcela nečekaného přímo během živých přenosů z jednoho z turnajů ve hře Apex Legends.

Streamerům se zapnuly automaticky cheaty přímo během Apex Legends Global Series

Finále Apex Legends Global Series odloženo! Důvodem je pravděpodobně parta hackerů, která měla na dálku ovlivnit samotné zápasy tím, že hacknuly účty esportových hráčů. První z nich, Noyan „Genburten“ Ozkosem z DarkZone, byl napaden a někdo mu ručně, pravděpodobně právě skrze Easy anti-cheat, zapnul wallhack, vše bylo zaznamenáno!

Někteří si možná mohli myslet, že si jen Genburten nedal pozor a cheaty omylem spustil, jenže situace se opakovala hned další zápas. Hráčovi Phillipovi "ImperialHalovi" Dosenovi (TSM) se během zápasu automaticky spustil aim-bot! I tato situace byla zaznamenána a podívat se na ní můžete ve tweetu níže.

Co přesně za touto situací stojí není úplně jasné. Většina má ale jasno, společnost, která stojí za programem Easy Anti-Cheat byla hacknuta, čímž se piráti dostali do počítačů hráčů, může však jít pouze o problém přímo hry Apex Legends. A nemusí jít konkrétně jen o tyto jedince, stejnou verzi anti-cheatu máte doma i vy ve vašich hrách. Situaci budeme nadále sledovat, každopádně vy si dejte pozor na všechny hry, které zmiňovaný systém využívají, protože takovému hackerovi nemusí jít nutně pouze o hru, ale klidně vaše bankovní účty.

Hry, které využívají EAC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama