Palworld ztratil stovky tisíc hráčů a v žebříku stále klesá
i Zdroj: Pocket Pair Inc.
Palworld Novinka Palworld ztratil stovky tisíc hráčů a v žebříku stále klesá

Palworld ztratil stovky tisíc hráčů a v žebříku stále klesá

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 4. 2024 10:45

Z obrovského hitu se pomalu, ale jistě, stává průměrný titul. Palworld na Steamu ztratilo statisíce lidí, podle statistik je pryč více než 90 % hráčů. Zachrání situaci nový obsah?

Reklama

Palworld, hra zavedená v polovině ledna v předběžném přístupu, rychle zaznamenala enormní úspěch, přitahující tisíce hráčů již od samých počátků. I když málokdo v roce 2023 věřil tomuto hitu, jeho podobnost s populární sérií Pokémonů mu zajistila slávu a nakonec desítky milionů prodaných kopií na různých herních platformách. Palworld postupně stoupal na žebříčku nejhranějších her na Steamu, nicméně, jak se občas stává, i takovým úspěšným hrám hrozí úpadek.

V současné době se Palworld nachází až na 27. místě! Tento pokles je způsoben masivním odchodem hráčů, jak uvádí SteamDB, stovky tisíc lidí opustily hru. Denní maximální počet hráčů nyní činí "pouhých" 63 tisíc, což je výrazný pokles o více než 90 % ve srovnání s lednovým maximem, kdy ve hře bývalo přes 2 miliony hráčů denně.

Palworld ztratil stovky tisíc hráčů a v žebříku stále klesá
i Zdroj: SteamDB / Palworld

Je nutné brát samozřejmě v potaz, že Palworld je stále v předběžném přístupu, kde toho po obsahové stránce příliš není. A tvůrci si to dobře uvědomují. Samotný šéf studia Pocket Pair, řekl, že je v pořádku, že hráči odejdou k jiným hrám, zatím co oni připravují tunu nového obsahu. Navíc v nedávném rozhovoru podotkl, že: Ve skutečnosti má Palworld obrovské množství funkcí, ale žádná z nich nebyla implementována, a veškerá grafika je ve stavu provizorního materiálu." Již brzy však dojde na vydání první aktualizace, která s sebou přinese obsah, který zahrnuje nového bosse jménem Bellanoir, více v přiloženém článku.

Palworld

Palworld je multiplayerová sandboxová hra, ve které hráči budují a spravují své vlastní domovy a farmy, přičemž si vychovávají a pečují o různé roztomilé bytosti nazývané "Pal". Tyto Paly lze využít k práci na farmě, boji, dopravě a dalších aktivitách. Hra kombinuje prvky stavebního, strategického a simulátorského žánru, přičemž důraz kladou na interakci s Palami a budováním prostředí, které jim umožní rozvíjet se a prosperovat. 

Palworld vyšlo v předběžném přístupu na PC a konzole Xbox 19. ledna letošního roku a prakticky od prvního dne šlo o obrovský hit. Nyní se pomalu, ale jistě očekávají další verze, nejčastěji se zmiňuje PlayStation a Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama