Nové AI zařízení GameScent umožní hráčům ucítit hru během hraní
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Nové AI zařízení GameScent umožní hráčům ucítit hru během hraní

Nové AI zařízení GameScent umožní hráčům ucítit hru během hraní

Richard Šimáček

Richard Šimáček

28. 2. 2024 07:00

O zařízení, které umožní hráčům cítit různé pachy z her, se mluví už dlouho. Nyní jedno takové vyšlo. Zařízení GameScent umožní hráčům, aby cítili les či exploze.

Reklama

Určitě jste někdy přemýšleli nad tím, jaké by bylo, kdyby šlo prostředí z her nejen vidět, slyšet, ale i cítit. Přesně nad touto funkcí přemýšleli i tvůrci zařízení GameScent.

GameScent můžete jednoduše připojit k počítači nebo konzoli a povznést tak hraní na další úroveň. Ucítíte tak různé prostředí z her. Zařízení pomocí AI odhadne, co obrazovka zobrazuje a jaké zvuky hrají v pozadí hry, a podle toho uvolní příslušnou vůni.

GameScent připojíte k počítači a konzoli pomocí HDMI a 3,5mm jacku. V rámci balení dostanete několik vůní, a to: vůně střelby, explozí, bouře, závodních aut a vůni lesa, také je zde vůně nazvaná čistý vzduch. Brzy přibude i vůně posekané trávy, krve a sportovní arény. Ty půjdou zakoupit na webu výrobce.

Cena zařízení je stanovená na 149 dolarů, tedy cca 3500 korun. To je poměrně přijatelná cena. Dá se koupit na Amazonu, Walmartu a GameStopu. GameScent je bezpochyby zajímavé zařízení, které by určitě stálo alespoň za vyzkoušení. Mohlo by posunout hraní her na vyšší úroveň.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama