MSI Claw oficiálně představen. Bude konkurovat Steam Decku od Valve
i Zdroj: MSI
Novinka MSI Claw oficiálně představen. Bude konkurovat Steam Decku od Valve

MSI Claw oficiálně představen. Bude konkurovat Steam Decku od Valve

Richard Šimáček

Richard Šimáček

10. 1. 2024 08:00

Společnost MSI oficiálně představila svou novou kapesní konzoli MSI Claw. Konzoli pohání moderní procesor od Intelu a využívá operační systém Windows 11.

Reklama

MSI oficiálně oznámilo Claw – přenosný herní počítač, který se chce připojit k rostoucímu trhu, kam patří Steam Deck a mnoho dalších.

V rámci oznámení na veletrhu CES 2024 se MSI podělilo o více informací než jen o názvu a obrázcích Claw. Tento nový přenosný herní počítač pohání procesor Intel Meteor Lake, což je zajímavá volba, vzhledem k tomu, že většina konkurentů využívá procesory od AMD. Konkurence jako Steam Deck, Asus ROG Ally a Lenovo Legion Go, ve svých zařízeních mají procesory AMD.

Další zajímavostí je, že MSI Claw je vybaven 7palcovým FHD IPS displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz - má tedy stejnou úhlopříčku jako displej Asus ROG Ally. Paradoxně vypadá Claw podobně jako Asus ROG Ally s několika rozdíly kromě zjevného rozdílu v barevné variantě. Především tlačítka A, B, X a Y na MSI Claw jsou modrá.

Specifikace:

  • Procesor: 16jádrový Intel Core Ultra 7 155H s maximální frekvencí 4,8 GHz 
  • Displej: 7palcový FHD IPS displej s obnovovací frekvencí 120 Hz 
  • Paměť RAM: 16 GB LPDDR5 
  • Uložiště: až 1 TB + MicroSD karty 
  • Baterie: 53 Whr 
  • Hmotnost: 675 gramů

Stejně jako u jiných kapesních herních počítačů, které chtějí vyniknout, je velkým prodejním argumentem MSI Claw výkon baterie. MSI uvádí, že Claw, vybavený baterií s kapacitou 53 Whr, dokáže uživatelům zajistit “působivou dvouhodinovou výdrž baterie při plném pracovním zatížení”.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama