Metro: Exodus slaví 10 milionů prodaných kopií a studio už láká na další velký díl
i Zdroj: 4A Games
Metro: Exodus Novinka Metro: Exodus slaví 10 milionů prodaných kopií a studio už láká na další velký díl

Metro: Exodus slaví 10 milionů prodaných kopií a studio už láká na další velký díl

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 2. 2024 13:00

Metro: Exodus po zhruba 5 letech od vydání slaví 10 milionů prodaných kopií. A oficiální účet studia 4A Games již láká na další velký díl, a nemyslí tím VR odbočku.

Reklama

V posledních několika týdnech jsme o novém dílu série Metro psali hned několikrát, a to především díky nově oznámené hře Metro: Awakening, která pomalu míří na VR (PS VR2, Meta Quest 2 + 3 a Steam VR). Hráči byli ze začátku zklamaní, všichni totiž čekáme především na další velký díl, který zamíří na PC a konzole aktuální generace. Vydavatelství Deep Silver pak veřejnost uklidňovalo informací: “vzniká i Metro 4," což jistě všechny, včetně nás, uspokojilo.

O to víc nás nabudil nový tweet na sociální síti X, který přidalo studio 4A Games před několika hodinami. Ten zahrnuje “jízdní řád”, kde můžeme vidět všechny díly Metro včetně data vydání, nechybí odkaz na Awakening, ale také…

Všimněte si, že VR hra Awakening a datem 2024 je skutečně takovou “odbočkou”. Jízdní řád však pokračuje, a to k logu “M”, kde je úmyslně rozmazané poslední číslo. Ano, obrázek vlastně nic konkrétního neprozradil, studio tím však dokazuje, že se skutečně na Metro 4 pracuje.

Letos asi nevyjde, každopádně by nebylo překvapením, pokud by se oficiální oznámení hry objevilo na jedné z větších, letošních akcí, jako například Gamescom nebo na úplném závěru během The Game Awards 2024.

Metro: Exodus je na 10 milionech prodaných kopií

V závěru ještě jedna menší zajímavost. Metro: Exodus dosáhlo významného milníku. Studio 4A Games se pochlubilo, že se hry od roku 2019 prodalo více než 10 milionů kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama