Matka obhajuje svého 14 letého syna z obvinění "cheating" ve Fortnite
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Matka obhajuje svého 14 letého syna z obvinění "cheating" ve Fortnite

Matka obhajuje svého 14 letého syna z obvinění "cheating" ve Fortnite

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

28. 11. 2017 11:17

Pamatujete na článek, kde jsme informovali o trestním oznámení proti cheaterům, kteří rádili v Battle-royale módu Fortnite? Tak tady je jeho další pokračování.

Reklama

V říjnu Epic Games veřejně prohlásilo, že využije své právo pro obžalohu vůči dvoum cheaterům ve #Fortnite. A tak se také stalo, ukázalo se, že jedním z nich je teprve 14 letý chlapec. Za toho se postavila jeho matka. Epic Games uvedlo, že využije veškerých svých práv, nutit z rodiny tedy bude finanční odškodnění a hráč dostane doživotní ban na všechny staré i nové hry od Epic Games. 

Jak se proti tomuto postavila jeho matka? Tvrdí, že sice její syn ukazoval na YouTube, jak používat cheaty, jak přepsat kód hry (což je porušení autorských práv), ale hra je zdarma a tak nevidí jediný důvod, proč by měli platit nějaké odškodnění (matce asi nic neříká porušení práv "EULA"). Video, kde její syn radí, jak cheaty používat prý už dávno odstranil a tak by Epic Games mělo svou žalobu stáhnout (matka využila DMCA serveru YouTube, kde zkrátka smazala škodlivý obsah, za který ji pokud to Googlu nevadí, nemůže nikdo žalovat). Navíc matka uvádí, že synovi je teprve 14 let a na videu nevydělal ani halíř.

Jak tohle nakonec dopadne, na to si musíme počkat, každopádně Epic Games se soudí o 150.000$. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama