Jordan Mechner by rád viděl další díl Prince of Persia
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Jordan Mechner by rád viděl další díl Prince of Persia

Jordan Mechner by rád viděl další díl Prince of Persia

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

29. 6. 2019 23:00

Jméno Jordan Mechner moc lidem asi nic neřekne, když ale prozradíme, že jde o autora prvního, naprosto legendárního dílu Prince of Persia (1989), určitě víte, jakou hru se jedná. Letos hra oslaví 30 let.

Reklama

Jordan Mechner, vývojář her, který se proslavil především legenádní sérií Prince of Persia se v rozhovoru pro GameLab svěřil, že by rád viděl další herní díl této adventury nebo alespoň remaster/remake. Jordan připravuje k 30. výročí značky knihu ve spolupráci se Stripe Press. 

Ubisoft se však už dlouhé roky k vydání dalšího dílu nemá, jaký k tomu je důvod není jasné, Prince of Persia má velký potencial a klidně by mohl nahradit alespoň jeden díl Assassin's Creed. 

První díl Prince of Persia vyšel už v roce 1989 v USA, prodalo se však pouze sedm tisíc kopií, legenda se z hry stala ve chvíli, kde se dostala v roce 1990 do Evropy a Japonska. Tam dokázala prodat něco přes dva milióny kopií na dvacetitří různých platformách. Šlo v tu dobu o revoluční hru, animace postav i okolí byly velmi realistické.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama