Into the Dead: Our Darkest Days je nová zombie hra, kde vás jediná chyba může stát život
i Zdroj: PikPok
Novinka Into the Dead: Our Darkest Days je nová zombie hra, kde vás jediná chyba může stát život

Into the Dead: Our Darkest Days je nová zombie hra, kde vás jediná chyba může stát život

David Vondráček

David Vondráček

1. 4. 2024 10:00

Indické studio PikPok vydalo několik her, ale Into the Dead je jejich nejambicióznější projekt. Povedete skupinu přeživších v zombie apokalypse.

Reklama

Jsme v Texasu roku 1980 a město Walton City zaplavila zombie apokalypsa. Téměř všichni lidé už zemřeli a ti zbývající mají jen minimální šanci na přežití. Pomoc z venčí nepřipadá v úvahu a tak si musí pomoci sami. Těch několik šťastlivců, co ještě neumřeli, se teď musí spojit, aby se dostali do bezpečné zóny mimo město. Je to jejich jediná šance a nikdo neříká, že se tam musí dostat všichni.

Ve hře povedete vaší skupinu lidí za vytouženým přežitím. Ze všeho nejdříve budete potřebovat úkryt, odkud začnete vyrážet na průzkum města. Vaše skupina totiž bez zásob nemá šanci přežít. Kromě toho bude potřeba svoje úkryty chránit a přesouvat se, protože hordy zombie na ně dříve, či později narazí. Postupem času začnou zombie přibývat a do některých částí města se tak už prakticky nedostanete. Takže se občasný risk i vyplatí. Ale pozor, jeden hlasitý zvuk, jedno špatně rozsvícené světlo, nebo spuštěný alarm u auta znamená, že byste měli rychle vzít nohy na ramena, jinak vám hrozí smrt.

Není bez zajímavosti, že prostředí se časem mění, takže každé hraní je novým zážitkem. Zajímavé je rozhodně i to, že každá postava má jiné potřeby, jiné touhy a jiné atributy. Někomu tak nebude dělat problém boj s mačetou ale s pistolemi kamarád není. Někdo zase rychle běhá, když dojde ale na boj se zombie, je poněkud ztracený. Into the Dead vám samotnému pak přímo neříká, jak máte hrát. Po městě můžete narazit na lidi, kteří se k vám mohou připojit, nebo je můžete zabít a vzít si jejich zásoby. Můžete se taky rozhodnout, zda v zájmu většiny, obětujete pár přeživších, kteří vás zdržují, nebo uděláte všechno proto, abyste je zachránili. 

Vyrábějte zbraně a nástroje, přesouvejte se mezi úkryty ale hlavně se nenechte pokousat. Protože kdo tyhle lidi zachrání, když ne vy?

"Texas, 1980. Walton City propadlo epidemii zombie. Veďte skupinu zoufalých přeživších z útočiště do útočiště hledáním, craftingem a bojem v nelítostném boji o přežití. Plánujte moudře, držte se pohromadě a – především – buďte v pohybu, chcete-li z toho vyváznout živí.„ Tak zní oficiální popisek na stránce Steam.

Into the Dead: Our Darkest Days dorazí ještě v tomto roce a to v rámci předběžného přístupu. Hra je zatím plánovaná pouze na PC a bez české lokalizace. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama