Hra Supernormal je nejspíše dalším podvodem
i Zdroj: Hitori de Productions
Novinka Hra Supernormal je nejspíše dalším podvodem

Hra Supernormal je nejspíše dalším podvodem

David Vondráček

David Vondráček

10. 1. 2024 13:45 2

O hře Supernormal jsme nedávno psali. Mělo jít o hru inspirovanou zrušenou Alison Road. Nakonec se ale ukázalo, že šlo o víc, než jen o inspiraci. Jde o další podvod?

Reklama

Za hrou stojí jistý Artur Łączkowski. Ten chtěl udělat hru inspirovanou Alison Road, na které pracoval Cristian Kesler, který také Supernormal požehnal. Youtuber jménem bobvids si ale dal tu práci a celou situaci ohledně hry i samotného Artura trochu víc osvětlil. Mimo jiné se spojil i s Cristianem Keslerem, který si postěžoval, že Artur Allison Road spíš vykradl, než že se inspiroval.

Bobvids mimo jiné zjistil, že Hitori de Productions, který za hrou Supernormal stojí, je ve skutečnosti právě Artur Łączkowski, který se vydává za indie vývojáře, který žádnou hru ještě neudělal - přestože v minulosti byl součástí studia Bloober Team, odkud odešel podle všeho proto, že na internetu dával “like” rasistickým a transfobním příspěvkům, které se později snažil smazat. Za to se později omluvil, omluva ale byla v takovém stavu, že se nedala přečíst a vzápětí jí též nakonec smazal. 

Ještě ale nekončíme, v roce 2018 se Artur rozhodl vydal svoji první originální hru, Cold World. Nešlo o nic originálního a hra tentokrát vykrádala Resident Evil. O hře hojně informoval Arturův bývalý kolega, pod přezdívkou ShadowsFate. Ten mimo jiné napsal, že Artur většinu jeho návrhů zahodil, největší vášně však vzbudila část, kdy Artur do hry použil skutečný hovor z tísňové linky, kde jistá žena čelila sexuálnímu napadení. 

 Supernormal je psychologický horor, inspirovaný nikdy nevydanou Alison Road
i Zdroj: Hitori de Productions

Supernormal je psychologický horor, inspirovaný nikdy nevydanou Alison Road

8. ledna příštího roku dorazí hra od studia Hitori De Productions. Jako detektiv pátráme po zmizelé dceři jednoho muže.…

1. 12. 2023 15:00

Artur také stojí za hrou Stray Souls z roku 2023, která je také považována za jeden velký podvod a taktéž vykrádačku hry Silent Hill. Asi není divu, že jen měsíc po vydání hry Artur smazal svůj Twitter. 

Ale vraťme se ke hře Supernormal. Za hrou stojí Hitori de Productions studio, ale youtuber bobvids je přesvědčen, že je to právě Artur Łączkowski, což mimo jiné potvrdil i Cristian Kesler. Supernormal mezitím sbírá smíšené recenze. Nicméně hra padá, má špatnou optimalizaci a navíc je hra schválně pomalá tak, abyste přesáhli 2 hodiny hraní a vy ji tak už nemohli na Steamu vrátit. Zdá se, že Supernormal je zkrátka jen další past Artura Łączkowskiho.

Pokud vás zajímá celé video, můžete se mrknout níže. 

Závěrem jen dodáme, že bobvids nyní čelí žalobě. Můžete třikrát hádat, kdo ho žaluje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama