Čekání je u konce. Homeworld 3 vyjde v březnu 2024
i Zdroj: Blackbird Interactive
Novinka Čekání je u konce. Homeworld 3 vyjde v březnu 2024

Čekání je u konce. Homeworld 3 vyjde v březnu 2024

Richard Šimáček

Richard Šimáček

1. 12. 2023 06:30

Studio Blackbird Interactive oznámilo datum vydání hry Homeworld 3. Hra vyjde 8. března 2024 pro PC prostřednictvím služby Steam a obchodu Epic Games Store.

Reklama

Datum vydání dlouho očekávaného třetího dílu série Homeworld bylo oznámeno v rámci dnešní výstavy PC Gaming Show. Je to o něco později, než se očekávalo, ale dočkali jsme se. Od vydání Homeworld 2 uběhlo více než 20 let, takže fanoušci série museli protrpět dlouhé čekání.

Předobjednávky na sci-fi příběhovou RTS jsou k dispozici již nyní a hráči si mohou vybrat ze čtyř verzí: Standard, Deluxe, Fleet Command a Collector’s Edition. Ti, kteří si zakoupí edici Fleet Command nebo Collector’s Edition, získají předčasný přístup od 5. března 2024. Oba tyto balíčky zahrnují také Year One Pass, který obsahuje nová rozšíření vytvořená pro roguelike režim War Game. Ceny a obsah všech edicí hry najdete na obrázku níže.

Čekání je u konce. Homeworld 3 vyjde v březnu 2024
i Zdroj: Blackbird Interactive

Homeworld 3 byl oznámen v srpnu 2019, což znamená, že od oznámení projektu uplynuly více než čtyři roky. U příležitosti očekávaného březnového data uvedení na trh mohou fanoušci očekávat, že někdy v prosinci 2024 vyjde dokument ve kterém uvidíme jak tato hra vznikala.

“Komunita Homeworldu na toto spuštění čekala skutečně desetiletí. Jsme nadšeni, že jejich čekání bude letos v březnu konečně odměněno, protože hráči budou moci velet mateřské lodi a pokračovat ve svých dobrodružstvích,” uvedl v tiskové zprávě prezident vydavatelství Gearbox Steve Gibson. “Jsme vděční společnosti BBI za jejich neuvěřitelnou práci a hráčům za to, že s námi komunikovali, a nakonec nám svěřili odkaz Homeworldu.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama