GTA: Vice City nikdy nemělo být samostatnou hrou, původně šlo o DLC ke GTA 3
i Zdroj: Rockstar Games
Grand Theft Auto: Vice City Novinka GTA: Vice City nikdy nemělo být samostatnou hrou, původně šlo o DLC ke GTA 3

GTA: Vice City nikdy nemělo být samostatnou hrou, původně šlo o DLC ke GTA 3

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

22. 11. 2023 10:30

Bývalý technický ředitel společnosti Rockstar Games North, Obbe Vermeije, zavzpomínal na více než 20 let staré příběhy. Věděli jste, že GTA: Vice City nikdy nemělo být samostatnou hrou?

Reklama

Historie R* tak, jak ji neznáme

Bývalý ředitel Rockstar North, Obbe Vermeij, si založil osobní blog, kde vzpomíná na zajímavé příběhy, které se udály během vývoje starších her v Rockstar Games. Všechny příběhy najdete pod tagem “Historie Rockstar Games” - v následujících dnech v nich budeme pokračovat.


Bývalý technický ředitel společnosti Rockstar Games North, Obbe Vermeije, veřejnosti prozradil pár hodně zajímavých detailů. Věděli jste, že GTA: Vice City nikdy nemělo být samostatnou hrou? Vše si povíme trošku detailněji.

GTA Vice City předěláno v Unreal Engine 5
i Zdroj: Spite.cz

GTA Vice City předěláno v Unreal Engine 5

Po předělávce GTA San Andreas, tu máme také Vice City. Podívejte, jak by vypadala tahle legenda na Unreal Engine 5.

29. 5. 2022 10:46

Původně mělo jít o DLC ke GTA 3

Pojďme teď ale úplně na začátek. Původní a naprosto revoluční Grand Theft Auto 3, které nás vzalo do Liberty City vyšlo v říjnu 2001. Hra tehdy dostala absolutně nejvyšší možné známky, v průměru si drží neskutečných 9.7 / 10. Není tak divu, že Rockstar chtěl trojku nadále podporovat.

Jenže chystané DLC, které hráče vezme do 80. let minulého století, obsahem za pouhých pár měsíců vývoje nabobtnalo natolik, že se vedení rozhodlo změnit plány. A nešlo jen o to, že DLC mělo spousty obsahu, Rockstaru chyběli programátoři, kteří by prakticky novou hru dostali do GTA 3. 

Screenshot z fanouškovského projektu (Unreal Engine 5)
i Zdroj: Rockstar Games
Screenshot z fanouškovského projektu (Unreal Engine 5)

Služební cesta do Miami

Společnost (R*) zaplatila celému týmu cestu do Miami a platila všechny náklady. Bydleli jsme v hotelu na Miami Beach a byla to naprostá pecka. Umělci přinesli svůj fotoaparát a zaznemanávali důležité textury. Někteří z nich strávili týden v baru vedle hotelu.” píše na svém blogu Obbe.

V dokumentu pak říká, že vývoj Vice City byl mnohem více stresující, než v případě GTA 3. Ne jen, že museli znovu připravit spoustu misí, měli navíc velmi málo času. Grand Theft Auto: Vice City vyšlo jen rok po vydání GTA 3 a i přesto, že se na něm pracovalo jen několik měsíců, je dnes považováno za jeden z nejlepších dílů, který rozhodně nezklamal. V recenzích má v průměru 9.5 / 10.

Do Miami bychom se měli v rámci maximálně dvou let podívat znovu. Podle dostupných informací nás tam vezme Grand Theft Auto 6, o kterém oficiálně uslyšíme - a uvidíme první trailer 8. prosince.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama