Vývojáři ze zrušeného studia Volition založili Shapeshifter Games
i Zdroj: Volition Games
Novinka Vývojáři ze zrušeného studia Volition založili Shapeshifter Games

Vývojáři ze zrušeného studia Volition založili Shapeshifter Games

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 2. 2024 12:00

Studio Volition Games, které se v minulosti staralo o sérii Saints Row, dnes už bohužel neexistuje. Vývojáři však na nic nečekali a založili Shapeshifter Games.

Reklama

Většina z našich čtenářů se jistě dostala k několika článkům, ve kterých jsme informovali o velkých změnách pod holdingovou společností Embracer Group. Ta zrušila zhruba 30 neoznámených videoher, zavřela několik studií a dohromady má propustit až 2000 zaměstnanců. 

Jedním ze zrušených studií je Volition Games, které se v posledních letech zaměřilo čistě na bláznivou akční sérii Saints Row. Bohužel, poslední díl, ačkoliv vypadal ze začátku velmi dobře, dopadl katastrofálně a v recenzích si odnesl pouhých 6.3 / 10, což pravděpodobně zapříčinilo konec studia. 

Vývojáři ze zrušeného studia Volition založili Shapeshifter Games
i Zdroj: Shapeshifter Games

Netrvalo to dlouho, a většina talentovaných vývojářů z Volition nezahálelo, a založilo studio Shapeshifter Games. Podrobnosti o vývoji chystaných her prozatím nemáme, nicméně na oficiálních stránkách se můžeme dočíst, že:

Společnost Shapeshifter Games, kterou založili zkušení vývojáři z Volition, byla vytvořena pro partnerství se světovými vývojáři a vydavateli na tvorbě AAA her.

My se snažili dohledat nějaké informace ohledně prvního projektu. Ten nás dovedl na zahraniční fórum, kde stojí prozatím jediná informace. Shapeshifter Games má spolupracovat s Xboxem, pravděpodobně půjde o nějakou z exkluzivních videoher.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama