EA Sports WRC poběží na Unreal Engine 5. Proč EA nevyužilo vlastní Frostbite či Ego Engine?
i Zdroj: Codemasters
EA Sports WRC Novinka EA Sports WRC poběží na Unreal Engine 5. Proč EA nevyužilo vlastní Frostbite či Ego Engine?

EA Sports WRC poběží na Unreal Engine 5. Proč EA nevyužilo vlastní Frostbite či Ego Engine?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

14. 10. 2023 10:30

Šéf Codemasters se vyjádřil k situaci, proč studio nevyužilo svého interního Ego Engine, na kterém běží všechny závodní hry od roku 2007. Ten už je zkrátka na takto velké a propracované etapy krátký. WRC přechází na Unreal Engine 5.

Reklama

Už za méně než měsíc vyjde další hra od studia Codemasters. Tentokrát se můžeme těšit na sérii WRC - a její nepropracovanější díl, který tu kdy byl. O hře už víme dostatečně informací, nicméně ještě jednu zajímavost pro vás máme. Electronic Arts prozradilo, že hra poběží na Unreal Engine 5. Proč? Vždyť hry od Codemasters vznikají na jejich vlastním Ego Engine, nebo proč nevyužili přímo enginu od EA, Frostbite? K tomu se vyjádřil šéf studia Codemasters, Ross Gowing.

EGO pro nás bylo fantastickým enginem a vytvořili jsme na něm spoustu neuvěřitelně dobrých her, ale dospělo to do bodu, kdy jsme chtěli, aby naše etapy byly delší a delší, a naše prostředí větší a vizuálně bohatší.

Není úplně jasné, zda Ego Engine definitivně odzvonilo, dle vyjádření se ale zdá, že na větší a pokročilejší hry už není stavěný. Přesto jej mohou použít v budoucnu u menších her - co se týče WRC, zde očekáváme už jen Unreal Engine. Možná i to je důvod, proč se EA Sports WRC neobjeví na starší generaci konzolí PlayStation 4 a Xbox One.

EA Sports WRC vyjde 3. listopadu ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Hned po vydání nabídne minimálně 10 vozů WRC a 60 historických a 17 oficiálních lokací. Chybět samozřejmě nebude oblíbená část pro jednoho hráče nebo multiplayer pro až 32 hráčů.

Postavte si auto snů v dosud největší rallye hře EA SPORTS WRC. Těšte se na zcela novou oficiální videohru z prostředí šampionátu FIA World Rally Championship, jejíž vývoj má premiérově na svědomí cenami ověnčený tým stojící za sérií DiRT Rally.” Píše se v oficiálním popisku hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama